Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:58 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Atenție la sindromul de oboseală cronică, mai frecvent în sezonul rece - 25 septembrie 2014

ro

25 Sep, 2014 11:51 1049 Marime text
- Specialiștii atrag atenția că astenia de toamnă prelungită sau simptome similare răcelii pot indica instalarea sindromului de oboseală cronică (S.O.C.);
- Femeile sunt de până la 4 ori mai predispuse la S.O.C față de bărbați; S.O.C. este favorizat de alimentația deficitară în nutrienți3, de stres, infecții virale și fond imunitar slăbit;
- Specialiștii recomandă în această perioadă o dietă echilibrată, susținută de un aport complex de nutrienți pentru refacerea metabolismului energetic și a sistemului imunitar;
 
București, 24 septembrie 2014 –Specialiștii atrag atenția că toamna și la începutul iernii sunt diagnosticate cele mai multe cazuri cu Sindrom de Oboseală Cronică1. Deși această boală este încă în curs de cercetare, studiile arată că în lunile reci, în care apar răcelile, cresc și cazurile de S.O.C.
Sindromul de Oboseală Cronică este o afecțiune caracterizată prin oboseală intensă, ce persistă mai mult de 6 luni, dificultăți de concentrare, tulburări de memorie, insomnie, migrene depresie, sau alergii. Manifestările sunt similare asteniei, afecțiune prezentă în această perioadă sub forma asteniei de toamnă.
În contextul stilului modern de viață, în care tot mai mulți oameni au o alimentație dezechilibrată, săracă în nutrienți, petrec multe ore la birou și nu practică sport, specialiștii trag un semnal de alarmă pentru luarea unor măsuri care să reducă riscul instalării sindromului de oboseală cronică.
Cercetările din ultimii 20 de ani arată că deficiența de nutrienți din organism este una dintre cauzele afecțiunii. Alte cauze pot fi stresul, sistemul imunitar slăbit sau infecțiile.
S.O.C. afectează de 4 ori mai multe femei decât bărbați și apare de obicei la adulții cu vârste între 20 și 50 de ani. Cu toate acestea, boala poate apărea la orice vârstă, chiar și în rândul adolescenților. 
Doar 20% dintre cei care suferă de S.O.C. ajung sa fie diagnosticați de medic, din cauza simptomelor care pot fi confundate cu alte afecțiuni precum astenie prelungită, depresie și altele.
În România, prevalența sindromului de oboseală cronică este estimată la 41.094 persoane (din întreaga populație), dacă extrapolăm singurele date disponibile internațional, ca reper. În SUA sunt 4 milioane de oameni afectați de S.O.C. și multe alte cazuri nediagnosticate, iar în Marea Britanie sunt un sfert de milion, ceea ce aduce această afecțiune în atenția tuturor cercetătorilor din întreaga lume, mai ales că factorii favorizanți arată că este o boală a omului modern”, declară Ionuț Băcanu, Director Medical Secom®.
Statisticile internaționale arată că prevalența globală a bolii este estimată la 2.6%, în timp ce în Europa sunt peste 1.200.000 de pacienți diagnosticați cu S.O.C.,
Mai mult, din cauza simptomelor care pot deveni invalidante, 50% din cei afectați de S.O.C. nu își pot continua activitatea profesională, în timp ce 40% reușesc să continue să lucreze, însă doar cu jumătate de normă. Sindromul de Oboseală Cronică se tratează cu condiția absolut necesară de ținere sub control a simptomelor.
“Specialiștii din întreaga lume recomandă îmbunătățirea stilului de viață. În ziua de azi, alimentația incorectă este tot mai răspândită, iar asta duce la un deficit de nutrienți care afectează metabolismul energetic. Micro-nutrienții sunt responsabili de producția de energie la nivel celular, iar studiile arată că lipsa lor este una dintre cauzele S.O.C. Astăzi, există soluții moderne care conțin chiar și 133 de nutrienți esențiali în aceeași formulă, formule complexe care ajută la menținerea nivelului optim de energie și imunitate,” adaugă Ionuț Băcanu, Director Medical Secom®.
Mai ales în această perioadă rece, când organismul e mai vulnerabil, specialiștii recomandă populației o dietă echilibrată, susținută de un aport de suplimente nutritive cu formule complexe care să acopere toți micronutrienții esențiali pentru menținerea nivelului de energie și imunitate.
Pe lângă corectarea alimentației, alte sfaturi includ adoptarea unui program cu exerciții de relaxare, masajul și practicarea exercițiilor fizice de cel puțin 2 ori pe săptămână, pentru îmbunătățirea calității somnului.
Despre Alive!™ (fara fier)
Mega-Nutrient pentru un nivel optim de energie și imunitate cu o formula complexă care conține 133 de ingrediente esențiale, din surse 100% naturale: 29 vitamine si minerale, 37 de extracte din fructe, legume și plante verzi, 12 enzime digestive, 10 acizi grași Omega 3/6/9, 12 extracte din ciuperci medicinale, 15 antioxidanți și 18 aminoacizi. Reface metabolismul energetic, reduce oboseala și redă buna funcționare a sistemului imunitar, nervos, muscular și osos. Nutrienții din Alive!™ (fără fier) se absorb în circuitul sangvin în mai puțin de 30 de minute. Alive!™ (fără fier) conține cele mai eficiente ingrediente: minerale chelatate cu aminoacizi, extracte din fructe și legume procesate astfel încât să-și mențină calitățile, extracte organice din ciuperci medicinale chinezești și japoneze, toate ingredientele fiind testate în laborator pentru asigurarea purității și eficienței. În România, suplimentul nutritiv Alive!™ (fără fier) face parte din portofoliul Secom®. Detalii pe www.secom.ro.
 
Despre Secom®
Secom® este compania românească lider de autoritate în soluții de medicină integrativă, care răspund nevoilor unui lifestyle sănătos al omului modern, și promotor al frumuseții prin produse fito-dermatocosmetice, cu ingrediente de înaltă calitate.
Compania Secom® este specializată în importul, promovarea și comercializarea de produse naturale pentru sănătate și frumusețe. Încă de la început, Secom® și-a câștigat poziția de trendsetter, fiind prima companie care a introdus pe piața românească ciupercile medicinale, extractele standardizate din plante și ingrediente inovative precum colostru, glutation, resveratrol, 5-HTP și multe altele.
În prezent portofoliul Secom® acoperă toată gama de afecțiuni, cuprinzând peste 200 de suplimente alimentare 100% naturale, o mare parte unice pe piața din România, precum și toate necesitățile pentru ten, piele, păr și unghii sănătoase, cu aspect radiant, prin fito-dermatocosmetice de ultimă generație.
Portofoliul Secom® include: vitamine și minerale, extracte standardizate din plante, fructe și legume, formule fito-homeopate, ciuperci medicinale, extracte glandulare, aminoacizi, enzime, probiotice și prebiotice, o linie specială de suplimente alimentare pentru copii, creme medicinale și fito-dermatocosmetice.
Alegând Secom® aveți certitudinea că ați optat pentru cele mai eficiente soluții naturale pentru sănătate.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii