Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:47 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat Enel - Duminica, 13 Februarie 2011

ro

13 Feb, 2011 21:53 741 Marime text

COMUNICAT DE PRESĂ

În perioada 12 - 17 februarie 2011, în zona Tomis Nord a municipiului Constanţa, Enel Distribuţie Dobrogea va înlocui transformatorul 1 / 110/10 - 40 MVA ce asigură funcţionarea staţiei de transformare Tomis Nord, cu unul nou. Această lucrare face parte din programul de investiţii în Staţia Tomis Nord 110/20/10 kV. În perioada derulării lucrărilor, consumul de energie electrică al staţiei electrice este asigurat din surse unice, fără posibilităţi de realimentare din surse de rezervă, în cazul apariţiei unei avarii în reţeaua electrică de 110 kV aferentă. Prin urmare, în eventualitatea producerii unei avarii, un număr mare de clienţi ar putea să rămână fără energie electrică, iar timpul necesar de remediere a defecţiunii ar fi de 30-60 minute, având în vedere că nu există posibilitatea preluării consumatorilor, pe alte surse de alimentare.

Acesta este motivul pentru care recomandăm locuitorilor zonei de nord a municipiului Constanţa să acorde o atenţie deosebită eficientizării consumului de energie electrică pentru a preîntâmpina producerea unor eventuale avarii cauzate de supraconsum.

Echipele Enel Distributie Dobrogea împreună cu echipe ale contractorilor vor efectua aceste lucrări în staţie 24 din 24 de ore, tocmai pentru finalizarea lucrărilor în minimum de timp.

Printre măsurile de prevenire a unor eventuale avarii majore, Enel Distributie Dobrogea va monitoriza în permanenţă traseele cablurilor care asigură alimentarea cu energie electrică în zonă. De asemenea, a fost întocmit şi pus la dispoziţia dispecerilor programul etapizat al acestei lucrări, precum şi posibile scenarii a situaţiilor de avarie care să permită posibilitatea alimentării consumatorilor într+o perioadă de timp cât mai scurtă.

Principalele zone care ar putea fi afectate de eventuale avarii ale reţelei electrice sunt:

Cartier TOMIS NORD (zonele str.Cismea, Adamclisi, Ciresica, Suceava, Tulcei, Badea Cartan, Hasdeu)

Cartier TOMIS 3

Cartier TOMIS 5

Cartier Palazu Mare.

Biroul de Presă Enel

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii