Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:22 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lansare de carte Al treilea călător de Zully MUSTAFA

ro

01 Apr, 2013 20:17 2350 Marime text
Pentru oameni cu dor de ducă
 
Ce s-ar întâmpla dacă din senin ţi-ar veni ideea unei vacanţe prelungite sau a unui concediu de 45 de zile? Cum ar fi să te setezi mental că nu mai ai griji, responsabilităţi şi că nici unul din proiectele tale de serviciu nu este mai important decât marele proiect care eşti TU însăţi? De câte ori n-ai vrut să le laşi pe toate baltă, hârţoage, examene, cancelarii, şi să-ţi iei câmpii la propriu? De câte ori nu te-ai gândit, în mijlocul unei şedinţe în care se pun la cale marile realizări ale unei companii, că ai vrea să fii în altă parte şi nu acolo? Într-un loc în care sufletul tău să zburde, să întâlnească alţi oameni ale căror probleme se rezolvă imediat, într-un loc unde nu există stres, nu există telefoane, nu există facturi. Un loc minunat în care, dacă te supără ceva sau cineva, schimbi locul, schimbi peisajul şi găseşti imediat soluţii la toate nelămuririle tale şi te conectezi iar şi iar la Sinele tău, ca într-o poveste fără sfârşit. Un loc în care întâlneşti simpla bucurie de a exista, de a fi copilul naturii şi al lumii.
Sună minunat, nu-i aşa?
Ei bine, acest loc există. Cel puţin pentru scriitoarea şi jurnalista Zully Mustafa atunci când, în 2008, a hotărât să se rupă pentru o vreme de deadline-urile şi proiectele ei personale şi să plece în lume în căutarea unui Sine pierdut printre betoane şi prin praful Bucureştiului. Ce-a ieşit după 45 de zile de vacanţă, după 900 de km de mers pe jos prin meseta unei Spanii toropite de fierbinţeala verii, veţi putea citi în cartea sa “Al treilea călător” pe care o lansează joi, 4 aprilie, ora 12.00, la Biblioteca Municipală I.N. Roman din Medgidia. Invitaţi la acest eveniment vor fi profesorul de istorie Echrem Gafar şi poetul Liviu Ţiplica, acesta din urmă semnând şi prefaţa cărţii.
Pelerinajul către Santiago de Compostela, cunoscut sub denumirea de Camino, este al treilea mare pelerinaj din lume, după cel către Ierusalim şi cel către Mecca. Ce caută un musulman într-un pelerinaj catolic veţi afla tot de la Zully Mustafa. Răspunsul îl dă în cartea sa în diferite moduri, toate valabile şi îmbrăcate într-o logică universală, dar nici unul care să aibă legătură cu vreo religie. Frumosul paradox al acestor răspunsuri este că nimic nu te aduce mai repede către Sinele tău decât o rătăcire pe câmpii, când crezi că nu mai ai nimic de pierdut, dar nici nimic de câştigat, fiindcă eşti deja echipat cu tot ce trebuie ca să mergi mai departe.
O carte-mărturie, diferită de tot ce s-a scris până acum despre Camino-Santiago de Compostela, acest câmp de sub stele, pe care aleargă an de an mii de pelerini din lumea întreagă, un drum internaţional pe care se varsă poveşti şi dureri de viaţă, un drum cu bastoane de pelerini, rucsacuri pline de speranţe şi dureri cumplite de picioare, un drum al fiinţelor ajunse la o cotitură a vieţii, şi care evadează din propriile lor probleme de dragul aventurii, al inconştienţei sau al redescoperirii. O carte în care exaltarea şi exagerările sunt puse la zid şi în care omul şi jurnalistul devin una, iar propriul său Sine devine reportaj.
Zully Mustafa este autoarea unor cărţi pentru copii, care au avut mare succes la publicul tânăr. A scris timp de 4 ani în paginile revistei FHM, iar acum mai nou s-a mutat cu echipa de-acolo la Playboy, acceptând o nouă provocare editorială. A locuit în Spania, Anglia și Dubai. A vizitat jumătate de Europă și un sfert din Orientul Mijlociu. Este fondatoarea revistei online Mala Hierba (www.mala-hierba.com) şi este realizatoarea unor emisiuni culturale. Alte titluri publicate: “Legendele apelor”, “Balada căpşunilor fără culoare”, “Mânzdrăvan”, “Filipică şi Moftulici”, “Strugurii s-au copt în lipsa ei” şi romanul de factură erotică “Nopţi orientale” etc. După apariţia ultimului său roman, pe cât de modern, pe atât de controversat, dar cu o priză excepţională la public, Zully Mustafa a ieşit din zona ei de confort şi s-a expus ideii de călător profesionist.
Cartea Daath editează lucrări ce abordează teme aflate la confluenţa dintre spiritualitate şi ştiinţă, acolo unde acestea se intâlnesc şi se iubesc. Daath este denumirea unui sefirot din Arborele Sefirotic, care, deşi de obicei nu apare desenat, este deosebit de important. Deşi invizibil, Sefirotul Daath face legătura dintre văzut şi nevăzut, reprezintă un pod de legătură între înţelepciunea divină şi cunoaşterea omenească, bazată mai degrabă pe acumulări cantitative decât calitative. Acesta este şi scopul editurii Daath, de a crea un pod de legătură între ştiinţă şi spiritualitate prin cărţile pe care le aducem publicului român. Cei care deja ştiu lucrul acesta gasesc în cărţile noastre bucuria şi confirmarea că ştiinţa şi spiritualitatea se reîntâlnesc, în sfârşit, aşa cum au fost cu multe mii de ani in urmă, când oamenii de ştiinţă şi liderii religioşi le-au separat.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii