Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:01 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Actiuni de inspectie si control efectuate de inspectorii DSVSA Constanta in perioada 29.06-05.07.09

ro

07 Jul, 2009 16:14 1479 Marime text

  Nr. 8171/06.07.2009    

COMUNICAT DE PRESÃ
Rezultatele acţiunilor de inspectie şi control efectuate de inspectorii DSVSA Constanţa în perioada 29.06-05.07.2009

 1. Activitatea sanitară-veterinară desfăşurată, în perioada 29.06 – 05.07.2009, de Serviciile şi Birourile, din cadrul  D.S.V.S.A Constanţa, s-a concretizat printr-un număr de 258 controale, din care: 1 inspecţie trafic, 14 exploataţii profesionale 10 exploataţii nonprofesionale, 1 centru colectare animale vii, 1 FNC, 2 farmacii  veterinare, 20 unităţi de producţie, 43 unităţi alimentaţie publică, 30 pieţe agroalimentare, 48 unităţi de comercializare, 2 hypermarket/supermarket, 8 laboratoare cofetărie patiserie, 30 depozite alimentare, 31 unităţi de fabricare a pâinii, produselor de panificaţie şi patiserie, 5 depozite seminţe consum,  2 unităţi morărit, 1 unitate fabricare bere, 2 unităţi fabricare produse zaharoase, 2 unităţi vinificaţie, 1 unitate fabricare băuturi distilate, 1 farmacie naturistă, 1 unitate fabricare îngheţată, 2 unităţi fabricare cereale extrudate.
 2. La solicitarea agenţilor economici au fost confiscate următoarele produse expirate: 1.198 kg carne şi produse din carne, 924 kg  lapte şi produse lactate, 203 kg peşte şi produse din peşte, 60 kg ouă, 87 kg semipreparate culinare, 1141 kg alte produse alimentare,  în valoare totală de 36.322 RON.
 3. În urma controalelor efectuate au fost aplicate un număr de 5 sancţiuni:
    - 4 amenzi în valoare de 8.000 RON, conform cu HG nr. 984/2005 modificată cu HG nr. 564/2009, pentru depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare, neîntreţinerea în stare de igienă a spaţiilor de depozitare şi valorificare a produselor alimentare  la 1 depozit alimentar, 1 patiserie şi 2 brutării;
    - 1 avertisment conform OUG nr. 2/2001 cu modificările şi completările ulterioare la o patiserie 
    
  
Director Coordonator,
Dr. GERONIMO BRĂNESCU

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii