Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:07 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat - Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa

ro

15 Jul, 2013 19:50 2291 Marime text
În perioada 06.07.2013 – 12.07.2013, Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa, prin medicii veterinari din cadrul “Comandamentului Sezon Estival 2013” , a desfăşurat activităţi de control în 203 unităţi de  producere, prelucrare, procesare, depozitare, valorificare şi comercializare a produselor alimentare.
În urma acestor controale, s-au aplicat 15 sancţiuni contravenţionale în cuantum de 11.800 lei, conform H.G. 984/2005 cu modificările şi completările ulterioare, pentru următoarele deficienţe: manipularea produselor alimentare cu încălcarea normelor sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare în spaţii necorespunzătoare şi fără respectarea condiţiilor de igienă conform prevederilor legislaţiei în vigoare, nerespectarea normelor specifice privind întreţinerea spaţiilor de prelucrare, depozitare  si de valorificare a produselor alimentare, ambalarea  si etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare în vederea depozitării şi comercializării, nerespectarea normelor sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor privind condiţiile de depozitare a produselor alimentare.
Activitatea Comandamentului Sezon Estival 2013 se desfăşoară, începând cu data de 08.07.2013, în colaborare cu medicii veterinari detaşaţi, beneficiind şi de sprijinul a doua echipe de interventie rapida şi a unui autolaborator autorizat aparţinând  Direcţiei Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Constanţa.
Reamintim că se pot semnala situaţiile care pun în pericol sănătatea consumatorilor în relaţie cu siguranţa alimentelor la dispeceratul CALL  CENTER, la numărul 0800.826.787. Solicitările vor fi soluţionate în regim de urgenţă de inspectorii sanitar-veterinari din cadrul Comandamentului Sezon Estival 2013.

Director executiv,
Dr. Geronimo Brănescu
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii