Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:52 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Câștigători la NASA Space Settelment Contest

ro

22 Apr, 2013 14:26 2296 Marime text

LICEUL TEORETIC “OVIDIUS”
Str. BASARABI, Nr. 2, Constanţa, cod 900710

Tel/ fax.0341405816
liceulovidius@gmail.com, www.liceulovidius.ro



Câștigători la NASA Space Settelment Contest


Trei echipe ale Liceului Teoretic „Ovidius”, Constanța, au participat la competiția NASA Space Settelment Contest unde au obținut Premiul I, Premiul II, și o mențiune de Onoare.

Cel mai tânăr echipaj a fost format sin elevii Raica Tudor, Trifan Cristian și Covaliu Alexandu de la clasa a VI-a al căror proiect JUNCTIS VIRIBUS a obținut locul I.

„Munca ne-a fost răsplătită și pentru noi este o realizare enormă. Este extraordinar că am avut șansa de a participa la acest concurs unde am căpătat foarte multe cunoștințe noi” , au declarat, Alexandru Covaliu, Cristina Trifan si Mihnea Raica.


De asemenea, proiectul HELIOS realizat de Berende Teodora Emilia si Pantu-Irimia Diana Elena de la clasa a X-a și coordonat de prof. Maga Cristinel a obținut Premiul II

„Proiectul Helios este o totală inovaţie. Pornind de la forma staţiei și terminând cu procesele tehnologice care se pot derula în interiorul acesteia, toate conţin concept de noutate remarcabile. Lumea imaginată aici va fi o lume aproape perfectă: cu un climat sigur si durabil, cu o economie stabilă și echilibrată, cu o societate bazată pe reguli strict controlate, dar profund democratice. Lumea imaginată pe Helios poate fi considerată o “arcă”, care îndrăznim să credem, poate fi speranţa omenirii pentru un viitor mai bun. Unul in afara planetei mama, Pământul”, a declarat prof. Maga Cristinel.

Proiectul KALESTIC SPACE SETTELEMNT realizat de echipa formată din Bîdea Adriana clasa a XI-a D, Dan Bogdan Alexandru clasa a XI-a A, Giumba Elena clasa a XI-a D, Juga Silviu clasa a XI-a A, Ninulescu Iolanda clasa a XI-a A, Simion Ioana clasa a XI-a și coordonat de prof. Anghel Cristina a primit o mențiune de onoare.

“Participarea la acest concurs a reprezentat pentru mine o experiența unica in viața pe care mi-o voi aminti cu plăcere mereu. Rezultatul obținut a fost mai mult decât mulțumitor, gratie lucrului în echipa dar și pasiunii pentru diferite ramuri ale fizicii” a declarat Simion Ioana.

„Participarea la concursul organizat de Nasa a fost o experiența foarte plăcută ,iar obținerea unui premiu in cadrul acestuia ne-a bucurat foarte mult, speram ca ne vom putea prezenta proiectul cu succes si in fata comisiei Nasa din America” a declarat Bîdea Adriana .

În fiecare an la competiția NASA Space Settelment Contest participă echipaje din toată lumea cu proiecte care împletesc ideile inovatoare și creativitatea elevilor cu informațiile dobândite la diverse discipline.

Prof. Anca Sima
Consilier de imagine
Liceul Teoretic „Ovidius” Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • Raica Mihnea 24 Apr, 2013 15:59 Va rog sa corectati articolul:"Cel mai tanar echipaj a fost format din Raica MIHNEA","au declarat,Covaliu Alexandru,CRISTIAN Trifan".