Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:13 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ultima serie de tabere a programului ARC 2009

ro

21 Aug, 2009 15:15 2124 Marime text

Încheierea programului de tabere pentru tinerii de origine românã din strãinãtate-ARC 2009 şi a IV-a ediţie a şcolii de varã "Comunitãţi româneşti şi identitate europeanã"


Departamentul pentru Relaţiile cu Românii de Pretutindeni din cadrul Ministerului Afacerilor Externe  a lansat în luna iunie a acestui an, programul de tabere ARC pentru tinerii de origine românã din comunitãţile româneşti de peste hotare. Acest program s-a desfãşurat în cinci serii, în centrele de agrement pentru tineret din Sulina, Poiana Pinului, Eforie Sud şi 2 Mai.

În perioada 20-26 august 2009, va fi organizatã ultima serie de tabere a programului ARC 2009. În cadrul acestei serii va avea loc cea de-a IV-a ediţie a şcoalii de Varã "Comunitãţi româneşti şi identitate europeanã".
Deschiderea oficialã va avea loc în data de 21 august în tabãra de la Eforie Sud în prezenţa ministrului Afacerilor Externe, Cristian Diaconescu, ministrului Tineretului şi Sportului, Sorina Plãcintã şi a secretarului de stat pentru relaţiile cu românii de pretutindeni, Eugen Tomac.

În taberele de la 2 Mai şi de la Eforie Sud vor fi gãzduiţi peste 400 de copii şi tineri din Albania, Austria, Autoritatea Naţionalã Palestinianã, Belgia, Bulgaria, Germania, Grecia, Israel, Italia, Republica Macedonia, Marea Britanie, Republica Moldova, Serbia, Slovacia, Spania, Ucraina şi Ungaria. Aceştia  vor avea parte de un program interactiv care va include, printre altele, o deplasare la Constanţa şi vizionarea de filme documentare.

Programul de tabere ARC este o iniţiativã a Departamentului pentru Relaţiile cu Românii de Pretutindeni din cadrul MAE, derulat în parteneriat cu Ministerul Tineretului şi Sportului şi sub Înaltul patronaj al Preşedintelui României.

Va asteptam astazi, 21 august 2009, la ora 17.00, in Centrul de Agrement "New Paradise" din Eforie Sud.

Cristina Branzoi
Director Coordonator
Directia Judeteana pentru Tineret
Constanta

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii