Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:20 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presa DJST Constanţa - 27.11.2015

ro

27 Nov, 2015 14:57 2715 Marime text

Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Constanţa împreună cu Asociaţia Elevilor din Constanţa, Consiliul Judeţean al Elevilor, T.E.A.M. Constanţa desfăşoară activităţi cu caracter nonformal în beneficiul tinerilor din unităţile şcolare constănţene.

1. RESPONSABILITATE pentru COMUNITATE – desfăşurat în perioada 01 noiembrie - 20 noiembrie, a vizat desfăşurarea unei campaniei de informare – formare în beneficiul tinerilor ce urmează cursurile Liceului teoretic Ovidius, Colegiul Naţional Pedagogic « C. Brătescu » şi Colegiul Tehnic « C.A. Rosetti ». Tinerii au fost informaţi  şi au dezbătut împreună cu trainerul CRISTINA ALINA VLASĂ, probleme şi aspecte legate de:

-    Caracteristicile Liderului în Societate;
-    De ce trebuie să fii responsabil în Comunitate;
-    Bună practică în ceea ce priveşte raporturile intersociale ;
-    Ce trebuie sa schimbăm în România;
-    Cum percepem nevoile noastre ale tinerilor;
-    Indiferent sau responsabil faţa de Romania de azi.

2. « ŞCOALA DE AFACERI » - aflată în curs de desfăşurare, a vizat tinerii din unităţile şcolare, Colegiul Naţional « Mihai Eminescu », Liceul Teoretic « Traian », Colegiul Naţional « Mircea cel Bătrân », Colegiul Economic « Carol I ».  Tinerii au fost informaţi-formaţi pe următoarele aspecte:
-  Proceduri de înfiinţare ONG, SRL şi PFA;
- Avantaje şi dezavantaje ale acestor forme de asociere;
- Prezentare plan de afaceri;
- Simulare completare plan de afaceri.
3. „Dezvoltarea capacităţii de reprezentare a elevilor în rândul elevilor constănţeni” – proiect ce se va derula în perioada 27 noiembrie – 15 decembrie 2015 în colaborare cu Asociaţia Elevilor din Constanţa, vizează formare de abilităţi de reprezentare, advocacy, lobby şi leadership în beneficiul a 30 de tineri şi va începe cu un seminar de pregătire la HOTEL SPORT în perioada 27 – 29 noiembrie 2015.
Proiectul se va termina pe data de 15 decembrie 2015 şi va cuprinde o vizită de lucru la PARLAMENTUL ROMÂNIEI – CAMERA DEPUTAŢILOR, unde tinerii vor cunoaşte diferite mecanisme democratice în procesul de formare a actului legislativ.
 
4. « CURS PENTRU DEZVOLTAREA INTELIGENŢEI EMOŢIONALE », iniţiat de către ONG T.E.A.M., vizează formare de abilităţi şi competenţe în beneficiul a 80 de copiii şi tineri cu privire la blocajele emoţionale, motivare şi dobândirea de abilităţi de învingător. Activităţile se desfăşoară în perioada 28-29 noiembrie 2015 în cadrul Şcolii Gimnaziale nr. 18 « JEAN BART » Constanţa.
 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii