Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:56 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Procurorii din cadrul DNA - Serviciul Teritorial Galaţi efectuează cercetări penale faţă de inculpaţii Troacă Daniel şi Marin Nicolae

ro

28 Jun, 2012 16:23 1957 Marime text

28 iunie 2012
    Nr. 507 /VIII/3
 COMUNICAT

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Galaţi efectuează cercetări penale faţă de inculpaţii:

TROACĂ DANIEL, persoană fără calitate specială, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de trafic de influenţă şi
MARIN NICOLAE, persoană fără calitate specială, în sarcina căruia s-a reţinut complicitate la infracţiunea de trafic de influenţă.

Din Ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori a rezultat următoarea stare de fapt:

În cursul lunii aprilie 2012, inculpatul Troacă Daniel a pretins de la o persoană aflată în stare de arest preventiv suma de 400.000 lei susţinând că, în schimbul banilor, va interveni pe lângă reprezentanţi ai autorităţilor judiciare (ofiţer de poliţie, procuror) pentru ca aceştia să nu mai solicitate instanţei de judecată prelungirea măsurii arestării preventive pentru persoana în cauză. În demersul său, Troacă Daniel a beneficiat de ajutorul inculpatului Marin Nicolae care i-a intermediat o întâlnire cu ofiţerul de poliţie şi care a acceptat să intermedieze şi remiterea unei tranşe din banii pretinşi către ofiţerul de poliţie şi procuror.

Inculpaţilor li s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile în conformitate cu prevederile art. 6 alin. 3 Cod de procedură penală. La data de 27 iunie 2012, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea acestora pe o perioadă de 24 de ore, urmând a fi prezentaţi Tribunalului Galaţi cu propunere de arestare preventivă pe termen de 29 de zile.

  
Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală necesară în vederea propunerii unor măsuri preventive, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.


BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii