Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:40 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Judeţul Constanţa Un poliţist a refuzat o mită de 500 lei

ro

12 Jul, 2011 21:51 2057 Marime text

Judeţul Constanţa: un poliţist a refuzat o mită de 500 lei

Astăzi, 12 iulie a.c., ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Constanţa, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au prins în flagrant două persoane, în timp ce încercau să-i ofere, cu titlu de mită, suma de  500 lei, unui poliţist din cadrul Postului de Poliţie Lumina. În schimbul banilor, poliţistul ar fi trebuit să îl favorizeze pe unul dintre inculpaţi, cercetat într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunilor de ultraj, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

În fapt, la data de 08 iulie a.c., agentul de poliţie I.M.. i-a fost întocmit dosar penal lui M.I., pentru că a aruncat cu pietre în maşina postului de poliţie Lumina şi l-a agresat fizic pe Ş. M., lucrător de poliţie în cadrul Poliţiei locale Lumina. În urma loviturilor primite, Ş. M. a necesitat un număr de 12 zile îngrijiri medicale.

Astăzi, data de mai sus, s-a prezentat la sediul Postului de Poliţie Lumina, numitul B. A., care a încercat să negocieze cu şeful de post ca, în schimbul sumei de 500 lei, să dea o soluţie favorabilă în dosarul în care era cercetat M. I., moment în care au fost prinşi în flagrant.

Celor în cauză li s-a întocmit dosar penal, pentru săvârşirea infracţiunii de dare de mită, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 255 din C.p. raportat la art. 7 din Legea nr. 78/2000.

                                              BIROUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii