Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:33 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat DGA- DGIPI - Un fost ofiţer de poliţie a fost trimis în judecată în stare de libertate pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă

ro

25 Sep, 2012 21:43 2374 Marime text

Ieri, 24.09.2012, procurorul şef secţie din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Teleorman a dispus reţinerea pentru 24 de ore a unui fost ofiţer de poliţie, comisarul (r) L.C., pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de influenţă, iar în cursul zilei de astăzi acesta a fost trimis în judecată în stare de libertate.

Cauza a fost instrumentată, sub coordonarea procurorilor, de lucrătorii Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.) - Biroul Judeţean Anticorupţie (B.J.A.) Teleorman cu sprijinul Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă - Teleorman şi al Serviciului Tehnic din cadrul DGA.

În fapt, la data de 19.06.2012, lucrătorii Direcţiei Generale Anticorupţie (D.G.A.) - Biroul Judeţean Anticorupţie (B.J.A.) Teleorman au fost delegaţi de către procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Teleorman să efectueze acte de cercetare penală într-un dosar înregistrat ca urmare a denunţului unei persoane cu privire la fapte de corupţie. Persoana respectivă a sesizat faptul că i s-a pretins şi a oferit suma de 2000 lei inculpatului L.C., care a lăsat să se creadă că are influenţă asupra factorilor de decizie din cadrul unei instituţii M.A.I. şi îi poate angaja fiul într-o funcţie de subofiţer la o unitate din mun. Bucureşti.

În urma activităţilor desfăşurate a reieşit faptul că învinuitul L.C. a pretins şi primit sume de bani, în total 7700 lei, şi de la alte persoane din judeţul Teleorman, în acelaşi scop.

Pentru instrumentarea şi probarea acestei cauze, ofiţerii BJA Teleorman au beneficiat de sprijinul Direcţiei Generale de Informaţii şi Protecţie Internă şi al Serviciului Tehnic din cadrul DGA.

BIROUL INFORMARE COMPARTIMENTUL

ŞI RELAŢII PUBLICE D.G.A. RELAŢII PUBLICE D.G.I.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii