Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:35 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aproximativ 200 de kilograme de peşte şi 700 metri de plase monofilament confiscate de poliţiştii de frontieră

ro

21 Mar, 2014 09:50 1667 Marime text

MINISTERUL AFACERILOR INTERNE

INSPECTORATUL GENERAL AL POLIŢIEI DE FRONTIERĂ

GARDA DE COASTĂ

SERVICIUL TERITORIAL AL POLIŢIEI DE FRONTIERĂ TULCEA

 

ŞTIRE

21.03.2014

În ultimele 24 ore, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfăşurat activităţi specifice în zona de competenţă care au vizat supravegherea şi controlul frontierei de stat, prevenirea şi combaterea eficientă a migraţiei ilegale şi infracţionalităţii transfrontaliere în zonele de competenţă, precum şi asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

Aproximativ 200 de kilograme de peşte şi 700 metri de plase monofilament confiscate de poliţiştii de frontieră

Acţionând pe linia prevenirii şi combaterii braconajului piscicol în zona de competenţă, poliţiştii de frontieră tulceni au confiscat 195 kilograme de peşte din diferite specii şi 9 plase monofilament a căror deţinere şi utilizare este interzisă prin lege.

● În data de 20.03.2014, în jurul orei 08.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Tulcea i-au depistat, pe raza localităţii Enisala, pe I.M. în vârstă de 38 de ani şi B.N. de 28 de ani, domiciliaţi pe raza judeţului Tulcea, în timp ce transportau cu un atelaj hipo mai multe plase monofilament cu captură de peşte.

În urma verificărilor au fost descoperite 9 plase monofilament în lungime de 700 m şi 74 kilograme de peşte din specia caras.

Tot ieri, în jurul orei 08.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Tulcea au oprit pentru control, pe comunicaţia Ceamurlia de Jos – Două Cantoane, un autoturism marca Ford Tourneo Connect, în care se afla R.G.G. în vârstă de 43 de ani, domiciliat pe raza judeţului Prahova.

În urma verificării autoturismului, a fost găsită cantitatea de 121 kilograme de peşte din speciile caras, şalău şi ştiucă pentru care conducătorul auto nu a putut prezenta documente justificative de provenienţă şi transport.

În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră au ridicat în vederea confiscării cantitatea de 195 kilograme de peşte care a fost predată spre valorificare unor societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale, iar persoanelor în cauză le-au fost întocmite actele de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „deţinere şi transport a peştelui fără documente legale” şi „deţinere şi folosire la pescuit a plaselor monofilament”, fapte prevăzute şi sancţionate de art. 64 din O.U.G. 23/2008, modificată şi aprobată prin Legea 317/2009.

Purtător de cuvânt al S.T.P.F. Tulcea

Inspector principal de poliţie

AGIGHIOLEANU NATALIA

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii