Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:47 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Procurorii DIICOT - Structura Centrală au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor Telea Mariana, Niculiţă Mihaela Panseluţa, Giurcă Ciprian, Lupuleţu Marius şi Silcă Gheorghe

ro

28 Mar, 2012 19:09 1592 Marime text

COMUNICAT DE PRESĂ
28.03.2012

        Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor Telea Mariana, în vârstă de 45 de ani,  Niculiţă Mihaela Panseluţa, 29 de ani,  Giurcă Ciprian, 33 de ani,  Lupuleţu Marius, 23 de ani şi Silcă Gheorghe, 22 de ani, membri ai unui grup infracţional organizat transfrontalier, constituit din cetăţeni români, iranieni şi japonezi, specializat în traficul de droguri de mare risc.

        În fapt, se reţine că inculpata Telea Mariana, din municipiul Sibiu, a organizat şi finanţat transportul de methamfetamine, droguri de mare risc, pe ruta rutieră IRAN - TURCIA - BULGARIA-ROMÂNIA - JAPONIA.
         Drogurile proveneau din Iran şi erau introduse în mod ilegal pe teritoriul României de membrii grupării, disimulate în genţi de voiaj, care aveau confecţionate compartimente speciale.
         Ulterior, drogurile erau transportate de către inculpaţii Niculiţă Mihaela Panseluţa, Kosa Adrian şi alţi membri ai grupării, în oraşul Tokyo, Japonia, unde erau comercializate la preţul de 500.000 USD/kg - en-gross şi respectiv 1000 USD/gram - en - detail.
         Cu ocazia percheziţiei domiciliare efectuate la locuinţa inculpatei Telea Mariana din Japonia a fost ridicată şi indisponibilizată suma de aproximativ 800.000 Euro.
         La data de 06.11.2011, Kosa Adrian, fiul inculpatei Telea Mariana, a fost depistat pe Aeroportul Internaţional Narita, din Tokyo, având asupra sa cantitatea de aproximativ 10 kilograme de droguri de mare risc, iar cu ocazia percheziţiei domiciliare efectuate la locuinţa  inculpatului din  Tokyo a fost ridicată cantitatea de 10 kg. methamfetamine.
        Procurorii D.I.I.C.O.T. împreună cu  autorităţile judiciare partenere din Bulgaria, Turcia şi  Japonia  au identificat şi ridicat în total cantitatea de aproximativ 65 kg. droguri de mare risc  - methamfetamine.
        Valoarea drogurilor de mare risc este de circa 6.600.000 de Euro.
        Procurorii D.I.I.C.O.T. au  dispus indisponibilizarea unui imobil in valoare de 370.000 euro, situat  in  municipiul Sibiu, a  sumei de 31.000 de euro şi a unui autoturism, aparţinând inculpaţilor.
        Cauza a fost trimisă spre competentă soluţionare Tribunalului Bucureşti.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii