Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:10 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat DIICOT - Miercuri, 13 Iunie 2012

ro

13 Jun, 2012 19:29 1156 Marime text

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Structura Centrala au destructurat un grup infractional organizat transfrontalier, specializat in traficul international de droguri de mare risc dinspre Turcia catre tari din Uniunea Europeana.

Lider al gruparii a fost identificata inculpata Nicole Smith, 44 de ani, cetatean austriac, sub coordonarea careia, membrii gruparii au organizat procurarea unei importante cantităţi de heroina din Turcia, tranzitarea teritoriului Romaniei şi transportul drogurilor de mare risc pe rută terestra către Austria.

La data de 12 iunie 2012, inculpata, impreuna cu alti doi coinculpati, au fost depistaţi în flagrant delict, pe autostrada Bucuresti - Pitesti,transportind în autoturismele cu care se deplasau cantitatea de 40 kilograme de heroina, disimulata in rezervoarele autovehiculelor sub forma a 84 de pachete.

Valoarea totală a drogurilor este de 2.000.000 de Euro.

Procurorii D.I.I.C.O.T. au dispus retinerea pentru 24 de ore a inculpatilor si au solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a acestora pentru o perioada de 29 de zile.

Cercetările în cauză au fost efectuate împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul IGPR - D.C.C.O.

Suportul tehnic şi informativ a fost asigurat de către S.R.I. si D.O.S.

Procurorii D.I.I.C.O.T. au colaborat in aceasta cauza cu autorităţile judiciare bulgare si austriece.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii