Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:00 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat DIICOT - Joi, 14 Iunie 2012

ro

14 Jun, 2012 15:58 1045 Marime text

Procurorii din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Teritorial Buzău şi Serviciul Teritorial Ploieşti au destructurat un grup infracţional organizat, constituit din 19 persoane, specializat în săvârşirea infracţiunilor de delapidare cu consecinţe deosebit de grave, evaziune fiscală şi spălare de bani, prev. de art. 215 ind. 1 alin. 2 CP, art. 9 alin. 1, lit. a,b,c din Legea nr. 241/2005 şi art. 23 alin. 1 lit. a,b,c din Legea nr. 656/2002.

In acest sens, au fost efectuate un număr de 36 de percheziţii la sediile unor societăţi comerciale din judeţele Buzău, Ilfov, Vrancea, Brăila şi municipiul Bucureşti.

Liderii grupării au fost identificaţi ca fiind membri ai clanului "MARIN", din municipiul Buzău.

Sub coordonarea acestora, membrii grupării au utilizat un număr de 17 societăţi comerciale, pentru a obţine beneficii financiare substanţiale, prin crearea de circuite comerciale si financiare fictive, având drept scop sustragerea de la plata impozitelor şi taxelor datorate bugetului de stat.

Invinuitii au încasat in aceasta modalitate importante sume de bani de la adevăraţii beneficiari - societăţi comerciale care, în baza facturilor fictive de achiziţii metale feroase şi neferoase, emise de firmele de tip „fantomă" controlate de către învinuiţi, au virat în contul societăţilor „furnizoare" peste 52.000.000 lei.

Sumele de bani au fost retrase din conturi de către membrii grupării, în baza unor acte justificative false şi predate în numerar liderilor grupării, care le- au utilizat pentru achiziţionarea de terenuri, imobile de locuit şi autovehicule de lux, în valoare totală de circa 1.000.000 euro.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat prin activitatea infracţională este estimat la suma de 8.000.000 lei, reprezentând impozit pe profit.

Cercetările sunt efectuate împreuna cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul S.C.C.O. Buzău şi B.C.C.O. Ploieşti, iar percheziţiile au fost puse în executare cu sprijinul D.C.C.O. , S.C.C.O. Vrancea, S.C.C.O. Brăila şi Grupării Mobile de Jandarmi Ploieşti.

Suportul informativ a fost asigurat de către S.R.I. Bucureşti şi S.R.I. Secţia Buzău.

La sediul DIICOT vor fi conduse 43 de persoane în vederea audierii, urmând ca după finalizarea audierilor sa fie dispuse masurile legale in cauza.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii