Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:20 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat DIICOT - Joi, 09 August 2012

ro

09 Aug, 2012 22:53 901 Marime text

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Serviciul Teritorial Craiova, în cooperare cu autorităţile judiciare italiene, au efectuat cercetări faţă de inculpaţii Pistroescu Gianina şi Sergio Benazzo, în cadrul executării unei cereri de asistenţă judiciară internaţională transmisă de către Parchetul de pe lângă Tribunalul din Ferrara.

Inculpaţii au fost cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de persoane, omor calificat şi profanare de cadavre, constând în aceea că, în cursul anului 2008, au exploatat sexual şi ucis pe victima B.P., cetăţean român, în vârstă de 20 de ani.

Din cercetări a rezultat că, la data de 16 februarie 2008, inculpaţii au ucis-o pe victima B.P., întrucât intenţiona să-i denunţe autorităţilor italiene.

Victima a fost ucisă prin aplicarea de lovituri cu un ciocan în zona capului, iar inculpaţii au incendiat trupul acesteia şi au abandonat cadavrul carbonizat într-un loc izolat, la marginea unei păduri din localitatea Zocca di Ro Ferrarese.

Urmare a unor operaţiuni informativ - investigative, procurorii D.I.I.C.O.T., cu sprijinul SRI Dolj,au documentat activitatea infracţională a inculpaţilor şi au transmis probele obţinute autorităţilor judiciare italiene.

Urmare a probelor administrate în cauză, inculpaţii Pistroescu Gianina şi Sergio Benazzo au fost trimişi în judecată, instanţa de judecată - Corte di Assise Ferrara dispunând, în primă instanţă, condamnarea acestora la pedeapsa detenţiunii pe viaţă.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii