Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:44 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat DIICOT - 12 mai 2015

ro

12 May, 2015 21:01 876 Marime text
În referire la dosarul D.I.I.C.O.T – Structura Centrală privind „ cauza Banca Română de Scont - Nicolăescu Teodor şi alţii”,  Biroul de informare şi relaţii publice face următoarele precizări:    La data de 11.05.2015, prin sentinţa penală nr.764/11.05.2015, Tribunalul Bucureşti a dispus condamnarea inculpaţilor:

     NICOLĂESCU TEODOR, la pedeapsa de 6 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de delapidare cu consecinţe deosebit de grave in formă continuată. In baza art.367 alin.2 Cod penal condamna acelaşi inculpat la pedeapsa de 3 ani închisoare pentru savarsirea infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat. In baza art.38 alin.1 Cod penal, art.39 alin.1 lit.b Cod penal aplica inculpatului pedeapsa cea mai grea de 6 ani închisoare, la care adăugă un spor de o treime din cuantumul celeilalte pedepse stabilite – respectiv 1 an închisoare – inculpatul urmând sa execute in total 7 ani închisoare.
    ALEXE CORINA, la pedeapsa de 4 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la delapidare cu consecinţe deosebit de grave. In baza art.367 alin.2 Cod penal condamnă aceeaşi inculpată la pedeapsa de 3 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat. În baza art.38 alin.1 Cod penal, art.39 alin.1 lit.b Cod penal aplică inculpatei pedeapsa cea mai grea de 4 ani închisoare, la care adaugă un spor de o treime din cuantumul celeilalte pedepse stabilite – respectiv 1 an închisoare – inculpata urmând sa execute in total 5 ani închisoare.

    BURGHELEA LUCIAN, la pedeapsa de 4 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la delapidare cu consecinţe deosebit de grave. În baza art.367 alin.2 Cod penal condamnă acelaşi inculpat la pedeapsa de 3 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat. În baza art.38 alin.1 Cod penal, art.39 alin.1 lit.b Cod penal aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea de 4 ani închisoare, la care adaugă un spor de o treime din cuantumul celeilalte pedepse stabilite – respectiv 1 an închisoare – inculpatul urmând sa execute in total 5 ani închisoare.
    HARITONOVICI RĂZVAN EUGEN, la pedeapsa de 4 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la delapidare cu consecinţe deosebit de grave. În baza art.367 alin.2 Cod penal condamnă acelaşi inculpat la pedeapsa de 3 ani închisoare pentru savarsirea infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat. In baza art.38 alin.1 Cod penal, art.39 alin.1 lit.b Cod penal aplica inculpatului pedeapsa cea mai grea de 4 ani închisoare, la care adăuga un spor de o treime din cuantumul celeilalte pedepse stabilite – respectiv 1 an închisoare – inculpatul urmând sa execute in total 5 ani închisoare.

    SĂFTESCU DAN DUMITRU MARIAN, la pedeapsa de 4 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la delapidare cu consecinţe deosebit de grave. In baza art.367 alin.2 Cod penal condamnă acelaşi inculpat la pedeapsa de 3 ani închisoare pentru savarsirea infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat. In baza art.38 alin.1 Cod penal, art.39 alin.1 lit.b Cod penal aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea de 4 ani închisoare, la care adaugă un spor de o treime din cuantumul celeilalte pedepse stabilite – respectiv 1 an închisoare – inculpatul urmând sa execute in total 5 ani închisoare.
    NĂFORNIŢĂ CONSTANTIN, la pedeapsa de 4 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la delapidare cu consecinţe deosebit de grave. In baza art.367 alin.2 Cod penal condamnă acelaşi inculpat la pedeapsa de 3 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat. In baza art.38 alin.1 Cod penal, art.39 alin.1 lit.b Cod penal aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea de 4 ani închisoare, la care adaugă un spor de o treime din totalul celeilalte pedepse stabilite – respectiv 1 an închisoare – inculpatul urmând sa execute in total 5 ani închisoare.

    DUMITRU RODICA MARIA, la pedeapsa de 3 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de delapidare cu consecinţe deosebit de grave. In baza art.367 alin.2 Cod penal condamna aceeaşi inculpată la pedeapsa de 3 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat. In baza art.38 alin.1 Cod penal, art.39 alin.1 lit.b Cod penal aplică inculpatei pedeapsa cea mai grea de 3 ani închisoare, la care adaugă un spor de o treime din cuantumul celeilalte pedepse stabilite – respectiv 1 an închisoare – inculpata urmând sa execute in total 4 ani închisoare.

    TUŞA VERONICA, la pedeapsa de 3 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de delapidare cu consecinţe deosebit de grave. In baza art.367 alin.2 Cod penal condamna aceeaşi inculpata la pedeapsa de 3 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat. In baza art.38 alin.1 Cod penal, art.39 alin.1 lit.b Cod penal aplică inculpatei pedeapsa cea mai grea de 3 ani închisoare, la care adaugă un spor de o treime din cuantumul celeilalte pedepse stabilite – respectiv 1 an închisoare – inculpata urmând sa execute in total 4 ani închisoare.

    HAŢEGANU CONSTANTIN NICOLAE, la pedeapsa de 3 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de abuz in serviciu cu consecinţe deosebit de grave. In baza art.38 alin.1 Cod penal, art.39 alin.1 lit.b Cod penal aplică inculpatului pedeapsa cea mai grea de 3 ani închisoare, la care adaugă un spor de o treime din cuantumul celeilalte pedepse stabilite – respectiv 1 an închisoare – inculpatul urmând sa execute in total 4 ani închisoare.
    ALIC COSTEL, la pedeapsa de 3 ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat.
    Inculpaţii au fost trimişi în judecată de către Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală  la data 17 decembrie 2010.
    Text neoficial, destinat mass media, care nu angajează răspunderea instanței de judecată.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii