Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:02 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presa DIICOT III - 19.06.2015

ro

19 Jun, 2015 15:05 872 Marime text
  Procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Suceava  împreună cu lucrători de poliție din cadrul I.P.J. Suceava și I.G.P.F., au efectuat la data de 19.06.2015 un număr de 54 de percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Suceava, Olt, Brăila,Vaslui, Iaşi şi Prahova,  în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional  organizat specializat în contrabanda cu ţigarete.

    În cauză, există suspiciunea rezonabilă că în perioada mai 2014 - mai 2015, pe raza judeţelor Suceava, Botoşani, Dolj, Olt, Iaşi, Vaslui, Prahova şi Brăila  au acţionat două grupuri infracţionale organizate, specializate în contrabandă cu ţigarete  de provenienţă extracomunitară, având sarcini prestabilite în ceea ce priveşte  introducerea, preluarea, depozitarea, transportul şi valorificarea acestora.

    La sediul DIICOT- Serviciul Teritorial  Suceava vor fi aduse, în vederea audierii,  un număr de 21 de persoane.

    Prejudiciul cauzat prin sustragerea de la plata taxelor şi accizelor datorate bugetului de stat este în cuantum de peste  500.000 de euro.

    Acțiunea DIICOT - Serviciul Teritorial Suceava este sincronizată cu acțiunea DIICOT - Biroul Teritorial Botoșani care efectuează un număr de 23 de percheziții, pe raza  judeţelor Botoșani, Suceava, Iaşi şi a municipiului Bucureşti.

    La sediul DIICOT- Biroul Teritorial  Botoşani vor fi aduse, în vederea audierii,  un număr de 14 persoane.

    Suportul de specialitate  tehnic şi informativ a fost asigurat de către Serviciul Român de Informaţii, Direcţia de Informaţii şi Protecţie Internă şi  Direcţia Operaţiuni Speciale.

    Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii