Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:43 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presa DIICOT 26.03.2015

ro

26 Mar, 2015 13:18 959 Marime text
  Procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Craiova împreună cu  ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova, au efectuat la data de 26 martie 2015, un număr de 15 percheziţii domiciliare, în cadrul unei acţiuni vizând săvârşirea de către mai multe persoane a mai multor infracţiuni de trafic de minori şi proxenetism.
    În  cauză, există suspiciunea rezonabilă că, în perioada iunie 2014 – martie 2015, suspecţii, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, au recrutat mai multe minore, pe care le-au exploatat  prin obligarea la practicarea prostituţiei,  atât pe raza muncipiului Craiova, cât şi în Italia, Germania sau Irlanda încasând sumele de bani obţinute din aceste activităţi.
    S-a reţinut că în cazul unor victime, recrutarea, adăpostirea şi/sau transportarea în scopul exploatării sexuale s-a realizat prin inducere în eroare (promisiuni de concubinaj/căsătorie) sau  prin constrângere fizică şi psihică.
    Totodată, o parte dintre victime au fost trecute fraudulos frontiera de stat de către suspecţi, prin prezentarea unor acte de identitate false sau declaraţii false de consimţământ ale părinţilor la plecarea în străinătate a copilului  minor.
    La sediul DIICOT- Serviciul Teritorial Craiova au fost aduse, în vederea audierii,  un numar de 11 persoane.
    Suportul de specialitate a fost asigurat de către  D.I.P.I. – S.J.I.P.I. Dolj.
    Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii