Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:08 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presa - DIICOT 2 martie 2016

ro

02 Mar, 2016 20:53 1579 Marime text
Procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Sibiu  efectuează cercetări faţă de un număr de 10 suspecţi, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, abuz în serviciu, fals informatic, fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals, delapidare, evaziune fiscală şi spălare de bani.

    La data de 02.03.2016  procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Sibiu  împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba –Iulia au efectuat un număr de 13 percheziţii pe raza judeţelor Sibiu, Ilfov şi a municipiului Bucureşti atât la  domiciliile suspecţilor cât şi la  sediile unei firme de asigurări.

    În  cauză, există suspiciunea rezonabilă  că incepând cu  anul 2015,  la iniţiativa suspectului C. I., suspecţii  M. D., C. G., P. A. şi T. A. au constituit un grup infracţional organizat în scopul săvârşirii unor infracţiuni prin care s-a  urmărit protejarea intereselor financiare  pe care le aveau în cadrul unei societăţi de asigurare şi evitarea suspendării autorizaţiei de funcţionare de pe piaţa asigurărilor din România.

    Prejudiciul cauzat este de aproximativ 70.000.000 de lei.
    La sediul DIICOT- Biroul Teritorial Sibiu  au fost aduse, în vederea audierii,  un numar de 27 de persoane.
    Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul BCCO Bucureşti şi SAS din cadrul IPJ Alba şi Sibiu.
    Suportul tehnic şi informativ a fost asigurat de către Serviciul Român de Informații.
    Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii