Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:42 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presa - DIICOT 2 18 Iunie 2015

ro

18 Jun, 2015 16:24 1055 Marime text
  Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Biroul Teritorial Brăila, au procedat la data de 17.06.2015,  la prinderea în flagrant a inculpatului Lupaşcu Marian în timp ce cumpăra substanţe psihoactive de la inculpatul Mila Bogdan Ionuţ.
    În cauză există suspiciunea rezonabilă că în luna septembrie 2014, în municipiul Brăila, s-a constituit un grup infracţional organizat, având ca scop obţinerea de venituri materiale din activităţi de procurare, transport, depozitare, porţionare şi vânzare de droguri de risc (cannabis) şi de mare risc (pentedronă), precum şi de substanţe psihoactive.

    În cadrul grupului infracţional condus de către inculpatul Lupaşcu Marian au activat inculpaţii Lupaşcu Daniel, Sîrghiuţă Ionuţ şi Neagu Alexandru Ionuţ, fiecare având rol bine determinat în activitatea infracţională.

    S-a stabilit că drogurile distribuite de către membrii grupului infracţional erau comercializate sub forma unor plicuri din plastic transparent autosigilante, ce conţineau o substanţă vegetală mărunţită de culoare verde, contra sumei de 10 lei bucata.

    Din cercetările şi investigaţiile efectuate s-a stabilit faptul că inculpatul Neagu Alexandru Ionuţ procura drogurile de la inculpatul Lupaşcu Marian, iar  ulterior le comercializa, în cartierul Călăraşi IV din municipiul Brăila.

    La rândul său,inculpatul Lupaşcu Marian, se aproviziona frecvent cu substanţe psihoactive de la inculpatul Voicu Alexandru Cătălin.
    La sediul DIICOT – Biroul Teritorial Brăila au fost aduse în vederea audierii un număr de 20 persoane.

    În cauză s-a dispus reţinerea faţă de inculpaţii Lupaşcu Marian, Lupaşcu Daniel şi Neagu Alexandru Ionuţ precum şi   măsura controlului judiciar faţă de inculpaţii Sîrghiuţă Ionuţ şi Mila Bogdan Ionuţ.

    În cadrul acţiunii au fost identificate şi ridicate, în vederea indisponibilizării,  3 autoturisme, 7 console „X-BOX”, 6 televizoare LCD, suma de 600 euro şi suma de 200 lei.

    Suportul de specialitate a fost asigurat de către Serviciul Român de Informaţii.
    Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul organelor poliţiei judiciare din cadrul BCCO Galaţi, SCCO Brăila, I.P.J. Brăila – Serviciul Acţiuni Speciale.
    Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii