Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
01:42 16 12 2017 Citeste un ziar liber! Unde ne gasiti?

Comunicat de presa DIICOT - 15.07.2015

ro

15 Jul, 2015 14:33 517 Marime text

   Procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Constanţa împreună cu  ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Biroului de Combatere a Criminalităţii Organizate Constanţa au efectuat, la data de 14.07.2015, un număr de 14 percheziţii domiciliare  în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în  săvârşirea  infracţiunilor de evaziune fiscală şi spălare de bani în domeniul tranzacţiilor cu fier vechi.

    În  cauză, există suspiciunea rezonabilă că în perioada martie 2014-iulie 2015, membrii grupului infracţional organizat, format din  9 persoane, au înregistrat în mod repetat în evidenţele contabile şi alte documente legale ale unor societăţi comerciale de pe raza judeţului Constanţa, cheltuieli care nu au avut la bază operaţiuni reale, pe baza facturilor fiscale emise de o altă societate de tip ”fantomă”.

    Sumele de bani obţinute din evaziune fiscală au fost transferate succesiv în conturile bancare ale societăţii de tip ”fantomă” şi apoi retrase în numerar pe baza unor documente false.

    Prejudiciul produs prin eludarea plăţilor către bugetul de stat a impozitului pe profit şi a taxei pe valoarea adăugată este  în cuantum de 3.000.000 euro.

    Cu ocazia percheziţiilor domiciliare au fost identificate şi ridicate documente contabile, precum şi suma de 57650 lei, 14000 dolari SUA şi 4000 euro.

    La sediul DIICOT- Serviciul Teritorial Constanţa au fost aduse, în vederea audierii,  un număr de 14  persoane.

    În cauză au fost instituite măsuri asiguratorii în vederea recuperării prejudiciului.

    Suportul de specialitate tehnic şi informativ a fost asigurat de către  Serviciul Român de Informaţii şi Direcţia de Operaţiuni Speciale.

    Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul I.P.J. Constanţa- Serviciul Acţiuni Speciale.

    Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

Ti-a placut articolul?

Comentarii