Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:56 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presa DIICOT 13.05.2015

ro

13 May, 2015 14:16 788 Marime text

    Procurorii  Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Mehedinţi efectuează cercetări faţă de suspecţii  C. G., C. L.N și B.L.G. pentru săvârşirea  infracţiunilor de constituire a unui grup infracțional organiza, folosirea cu rea-credință a bunurilor sau creditului de care se bucură societatea într-un scop contrar intereselor acesteia sau în folosul lui propriu ori pentru a favoriza o altă societate în care are interese direct sau indirect, delapidare în formă continuată  și  spălare a banilor.

     În cauză există suspiciunea rezonabilă că  în perioada august 2012 și  până în prezent, suspectul  C. G.  a inițiat și constituit un grup infracțional organizat format din suspecţii C. L.N și B.L.G  având drept scop, pe de o parte, scoaterea din patrimoniul SC C&C CONFORT SRL a unor  bunuri, libere de sarcini, în vederea împiedicării executării acestora, iar, pe de altă parte, trecerea acestora sub controlul liderului grupului, sprijinit de către suspectul  B.L.G. Suspecţii au urmărit transferul acestor bunuri, cunoscând că provin din săvârșirea de infracțiuni.

    Astfel,  s-a reţinut că, începând cu data de 27.08.2012, suspecţii  C. G. şi C. L.N, reprezentanți ai SC C&C MH CONFORT SRL, prin tranzacții frauduloase succesive,  au scos din patrimoniul societăţii comerciale  patru bunuri imobile în valoare de 11.990.031 lei, care, în drept, au ajuns în proprietatea SC GORNO CG SRL, iar ulterior, prin radierea acesteia, bunurile respective au intrat în proprietatea  personală a unui membru al grupării. Din cercetările efectuate în cauză a rezultat că, în fapt, proprietarul bunurilor a fost suspectul C. G.

    Prejudiciul produs în cauză este în sumă de   11.990.931,39 lei reprezentând valoarea bunurilor imobile scoase în mod fraudulos din patrimoniul SC C&C MH CONFORT SRL, prin fraudarea creditorilor acestei societăți, inclusiv Ministerul Finanțelor Publice prin A.N.A.F. Timiș.

    La sediul DIICOT- Biroul Teritorial Mehedinţi  vor fi aduse, în vederea audierii,  un numar de 3  persoane.

    Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul B.C.C.O.Craiova- S.C.C.O. Mehedinți şi B.C.C.O Timişoara.

    Suportul de specialitate a fost asigurat de către  Departamentul de Informații și Protecție Internă.

    Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii