Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:35 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primarul Romei salutăevenimentul organizat de IRCCU Veneția dedicat Zilei Naționale a României

ro

25 Nov, 2011 23:03 2470 Marime text

Sub Înaltul Patronaj al Președintelui României și sub Înaltul Patronaj al Președintelui Republicii Italiene, Institutul Român de Cultură și Cercetare Umanistică de la Veneția, în parteneriat cu Ambasada României în Italia, Ambasada României pe lângă Sfântul Scaun, Accademia di Romania din Roma și Biroul Național de Turism al României la Roma, în colaborare cu Societatea Enescu şi Institutul Cultural Român de la Londra, Muzeul Național „George Enescu" din Bucureşti, Festivalul Internațional George Enescu, Academia Națională Santa Cecilia din Roma și Conservatorul Santa Cecilia din Roma, organizează cu ocazia Zilei Naționale a României, ultima etapă a turneului „George Enescu în Italia".

Concertul de la Roma se bucură de patronajul ASR Principesa Margareta a României, Ministerului pentru Bunuri și Activități Culturale al Republicii Italiene, Regiunii Lazio, Provinciei Romei și Primăriei Romei.

Cu această ocazie, Gianni Alemanno, Primarul Romei, a transmis un mesaj de salut organizatorilor evenimentului:

„Sunt cu adevărat onorat să adresez tuturor salutul meu și al întregii Rome. Cunosc foarte bine importanța pe care o are pentru poporul român, un compozitor ca George Enescu, muzician de talie internațională care a făcut cunoscute, nu doar în Europa ci în întreaga lume, creativitatea și geniul artistic al poporului vostru. Italia, și îndeosebi Roma, este puternic legată de România, „ultima fiică a Romei", așa cum împăratul Traian a denumit țara voastră. Azi se sărbătoresc 93 de ani de la unirea voastră națională, Italia peste câteva luni va sărbătorii 151 de ani: am putea spune că suntem frații voștrii mai mari și, ca atare, ne simțim foarte legați de poporul vostru. Găzduirea unei manifestări de o asemenea importanță este, prin urmare, un alt pas către o mai bună cunoaștere a culturii române și către continuarea intenselor legături culturale dintre popoarele noastre. Românii sunt cea mai numeroasă populație străină prezentă în capitala Italiei. Acesta este un alt motiv pentru care întâlniri precum concertul din această seară reprezintă un mod important de a relansa ideea apropierii intelectuale și istorice dintre popoarele noastre prin evenimente culturale și artistice în domeniile literatură, artă, muzică și cinematografie."

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii