Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:27 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Festivalul LicArt 2010

ro

12 Jan, 2010 15:32 1916 Marime text

"Nu te poti numi licean daca n-ai trecut pe la LicArt!"

S-a incheiat si a treia luna de inscrieri la LicArt, cel mai mare concurs deschis liceenilor din Romania, care a ajuns, astfel, la jumatatea perioadei de inscrieri. Pana la sfarsitul anului s-au inscris 1271 de liceeni din intreaga tara. Acestia concureaza deja cu peste 5500 de creatii la sectiunile: poezie si fotografie (categoriile alb-negru, portret si diverse).
La sfarsitul lui decembrie au fost desemnate creatiile semifinaliste ale lunii: 22 de poezii, 33 de fotografii alb-negru, 40 de fotografii portret si 39 de fotografii diverse. Toate aceste creatii vor intra in jurizarea finala ce va stabili nominalizatii editiei 2010 a LicArt. Autorii lor au dreptul de a inscrie in concurs, in luna ianuarie, cate doua creatii la categoriile respective.

Inscrierile continua pana la sfarsitul lui martie! Si nu doar la poezie si fotografie, on line, cat si la sectiunea teatru. toate trupele de liceeni din romania sunt invitate sa se intreaca pentru a castiga Marele Premiu LicArt, care anul trecut a fost de 3000 de RON.
Sunt asteptati in concurs toti liceenii care nu s-au inscris inca! Regulamentul concursului si multe informatii si detalii despre festival se regasesc pe situl www.licart.ro

LicArt, cel mai mare concurs national deschis liceenilor romani, a ajuns la a 9-a editie. Incepand cu 1 octombrie, orice licean din Romania se poate inscrie online, la adresa www.licart.ro, la sectiunile poezie si fotografie (cu cele trei categorii ale sale: alb-negru, portret si diverse). De asemenea, pe site vor gasi si detalii pentru inscrierea la sectiunea teatru.
Dupa 9 ani, Festivalul National de Arte pentru Liceeni, organizat de Clubul Noua ne pasa, in colaborare cu Ministerul Educatiei, a ajuns o manifestare de amploare, la care participa mii de liceeni din toata tara. Anul trecut s-au inscris la cele 3 sectiuni peste 2200 de liceeni, cu peste 8000 de creatii. Personalitati marcante ale culturii romanesti sprijina acest festival prin participarea la Marile Jurii care desemneaza castigatorii dar si la work-shop-urile organizate in timpul Finalei si la care iau parte liceenii nominalizati la cele 3 sectiuni. In 2009, de exemplu, s-au implicat in festival criticul Alex Stefanescu, poetii Ioan Es. Pop si Razan Tupa, criticul de teatru Alice Georgescu, regizorul Grigore Gonta, actorii Raluca Urea si Marius Manole, fotografii Dinu Lazar si Ciprian Strugariu. (pentru alte personalitati care ne-au sprijinit de-a lungul anilor si pentru detalii si fotografii de la Marea Finala precum si creatiile premiate in 2009, vizitati sectiunile Prietenii LicArt, Editii trecute si Marea Finala din cadrul sitului nostru www.licart.ro)
In aceasta perioada dificila, LicArt a ramas printre prea putinele spatii in care tinerii se pot exprima, pot comunica, pot fi recunoscuti si intelesi. E un spatiu de afirmare a valorii, o treapta spre o cariera intr-unul din domeniile acoperite sau un prilej de a arata celorlalti ca exista drumuri inainte si in cultura.
E foarte simplu de participat. Orice licean poate accesa situl www.licart.ro, citeste regulamentul, isi face un cont si inscrie creatiile sale in fiecare luna. Poate alege sa concureze la cate sectiuni/categorii doreste. In fiecare luna vor fi desemnate creatiile semifinaliste. Dintre acestea, dupa cele 6 luni de inscrieri, vor fi alese creatiile nominalizate, ale caror autori vor fi invitati la Bucuresti, la Marea Finala. Tot pe site, toata lumea poate vedea creatiile inscrise si le poate vota.
Anul acesta premiile au depasit 15.000 de RON. Speram ca in 2010 sa putem mari atat valoarea premiilor cat si sumele din buget alocate cazarii si asigurarii mesei celor peste 100 de nominalizati care vor fi invitati la finala.
Asadar, LicArt 2010 s-a deschis! Liceeni, intrati pe www.licart.ro, cititi regulamentul si inscrieti-va!

*************************************************

Pentru a afla cati liceeni din judetul sau orasul vostru s-au inscris (gasiti aici si numele lor si linkuri catre creatiile inscrise de ei in concurs), accesati un link de genul:

http://www.licart.ro/getparticipants.php?localitate=alexandria

sau

http://www.licart.ro/getparticipants.php?judet=teleorman

Daca doriti sa aflati daca sunt semifinalisti din orasul/judetul vostru (gasiti aici numele si linkuri catre creatiile lor), urmati un link de genul:

http://www.licart.ro/getparticipants.php?status=1&localitate=alexandria

sau

http://www.licart.ro/getparticipants.php?judet=teleorman&status=1

PS. daca orasul vostru are diacritice in nume, mai bine folositi varianta cu judetul, chiar daca si acesta are diacritice, motorul de cautare le gaseste pe cele scrise fara.

Va stau la dispozitie pentru orice informatii veti dori.

Radu Herjeu

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii