Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:04 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Liga Navala a Statelor Unite ale Americii lanseaza Consiliul Marii Negre - 04.04.2009

ro

04 Apr, 2009 00:00 2208 Marime text

Liga Navala a Statelor Unite ale Americii lanseaza Consiliul Marii Negre
            
Liga Navala   a Statelor Unite ale Americii inaugureaza cel mai nou dintre Consiliile  Internationale – si singurul Consiliu  din Europa  de Est si Centrala  , si anume  Consiliul Marii Negre  - Sambata , 04 Aprilie , la Constanta , in Romania .

 Fondată în anul 1902, Liga Navală a SUA este o organizaţie civilă, dedicată educării publicului asupra importanţei puterii maritime pentru Statele Unite şi aliaţii acestora.

 Peste 60.000 membri din cadrul a peste 270 de consilii din întreaga lume sprijină persoanele din cadrul Flotei Militare , a Forţelor Militare Americane, a Gărzii de Coastă şi Marinei Comerciale , precum si  familiile acestora.

 Consiliile internaţionale sunt implicate în mod similar în susţinerea naţiunilor gazdă co-participante .

 “ Suntem  incantati , dar nu  si  surprinsi ca ideea infiintarii acestui   Consiliu a fost atat de bine primita in Romania , a spus Presedintele Consiliului Marii Negre , contraamiralul în rezervă , David Shimp  .  “Suntem mandri  sa putem sustine toate serviciile maritime in aceasta regiune strategica , si avem  încredere că întemeierea acestui Consiliu va aduce un beneficiu substanţial SUA şi principalilor săi aliaţi din zona Mării Negre .”

 Consiliul Marii Negre va fi inaugurat  in prezenta  a cca 100 de  membri care au dorit sa fie parte in acest Consiliu – civili  romani  , americani , bulgari  .

 Din  partea  Biroului National al Ligii Navale a SUA  va participa  dl. William Waylett , Director National al Ligii Navale a SUA ,  alaturi de alti oficiali  si membri civili , care vor sosi special pentru acest eveniment – din Statele Unite ale Americii si din Bulgaria .

 Programul de desfasurare mai include o vizita a Portului Constanta  ,  un curs de instruire a noilor membri  , precum si un tur al orasului Constanta , ce se va incheia cu o cina festiva romaneasca .

Corina Martin
Membru fondator  al Consiliului Marii Negre al Ligii Navale a SUA

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii