Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:11 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat privind activităţile desfăşurate la Institutul Naţional al Magistraturii, cu ocazia exprimării opţiunilor pentru ocuparea posturilor vacante din sistem şi deschiderea oficială a cursului pentru auditori de justiţie

ro

01 Mar, 2011 23:26 922 Marime text

Luni, 28 februarie 2011, candidaţii admişi la concursul de admitere în magistratură pentru persoanele cu studii juridice de minim 5 ani, desfăşurat în luna noiembrie, anul trecut, au formulat opţiunile pentru ocuparea posturilor vacante din sistem. Astfel, au optat pentru judecătorii un nr. de 61 de absolvenţi şi pentru parchetele de pe lângă judecătorii 53 de absolvenţi. După publicarea decretelor de numire de către Administraţia Prezidenţială, aceştia îşi vor începe activitatea, participând, totodată, la un curs intensiv de pregătire organizat de Institutului Naţional al Magistraturii.

Tot luni, a început la Institutul Naţional al Magistraturii, anul I pentru cursurile de auditori de justiţie. La concursul desfăşurat în sesiunea excepţională din ianuarie-februarie 2011 au fost admişi un nr. de 102 candidaţi.

La ceremonia de deschidere au participat judecătorii Alexandru Şerban, Marius Tudose, Cristi Danileţ - din partea CSM, procuror Gabriela Scutea - adjunct al Procurorului general de pe lângă PICCJ, prof. univ dr. Dan Drosu Şaguna, judecător Constantin Brânzan - directorul INM, judecător Diana Ungureanu şi procuror Dragoş Dumitru - directori adjuncţi ai INM.

Auditorii de justiţie vor susţine examenul de absolvire în mai 2012, urmând ca apoi să îşi înceapă activitatea ca magistraţi stagiari.

Precizăm că, la data de 1 februarie 2011, erau vacante 301 locuri de judecători, respectiv 341 locuri de procurori.

BIROUL DE INFORMARE PUBLICĂ ŞI RELAŢII CU MASS MEDIA

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii