Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:04 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presă privind suspendarea din funcţie a doamnei Datcu Camelia, judecător în cadrul Judecătoriei Giurgiu

ro

29 Dec, 2015 13:48 2851 Marime text
În şedinţa din data de 29 decembrie 2015, Secţia pentru judecători, în temeiul art. 40 lit. j) din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, a hotărât  suspendarea din funcţie a doamnei Datcu Camelia, judecător cu grad de tribunal în cadrul Judecătoriei Giurgiu, începând cu această dată, până la soluţionarea recursului declarat împotriva hotărârii nr.14/J/2015 a Secţiei pronunţată în materie disciplinară.

Conform art. 65¹ alin. 2) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, dacă împotriva hotărârii de eliberare din funcţie a unui magistrat se exercită calea de atac a recursului, acesta va fi suspendat din funcţie până la soluţionarea irevocabilă a cauzei de către instanţa competentă, respectiv Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Reamintim că în şedinţa din data de 9 septembrie 2015, Secţia pentru judecători în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii a aplicat doamnei judecător sancţiunea disciplinară constând în excluderea din magistratură pentru nerespectarea în mod repetat şi din motive imputabile a dispoziţiilor legale privitoare la soluţionarea cu celeritate a cauzelor.


Biroul de Informare Publică şi Relaţii cu Mass Media
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii