Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:08 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presă privind sesizarea Inspecţiei Judiciare

ro

18 Sep, 2015 19:05 1212 Marime text
Conducerea Consiliului Superior al Magistraturii a luat act de rezultatul votului unanim exprimat de procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie cu ocazia Adunării Generale a Procurorilor din data de 18 septembrie 2015, prin care au solicitat Consiliului să analizeze dacă afirmaţiile publice ale domnului Victor Viorel Ponta, prim ministrul României, făcute ca urmare a trimiterii sale în judecată, aduc atingere independenţei sistemului judiciar.

În temeiul art. 30 alin 1 din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, conducerea Consiliului a sesizat Inspecţia Judiciară în vederea efectuării verificărilor necesare pentru a stabili dacă şi în ce măsură afirmaţiile publice ale domnului Victor Viorel Ponta au fost de natură să aducă atingere independenţei sistemului judiciar în ansamblul său.

Pe această cale, Consiliul Superior al Magistraturii solicită respectarea obligaţiei de rezervă faţă de activităţile sistemului judiciar, mai ales în situaţiile în care se face referire la cauze aflate în derulare pe rolul parchetelor sau instanţelor de judecată.

Depăşirea obligaţiei de rezervă ce incumbă reprezentanţilor puterilor statului de drept afectează echilibrul acestuia şi aduce atingere valorilor sale fundamentale.  
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii