Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
12:01 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presă privind apărarea reputaţiei profesionale a doamnei Mihaela Mihai - Popa

ro

24 Mar, 2016 15:41 1941 Marime text
În şedinţa de azi, 24 martie 2016, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a constatat că afirmaţiile lansate în spaţiul public prin intermediul mass media referitoare la viaţa personală şi profesională a doamnei Mihaela Mihai - Popa, procuror în cadrul DNA - Serviciul Teritorial Suceava, sunt nefondate şi au afectat reputaţia profesională a magistratului.
Consiliul Superior al Magistraturii apără corpul magistraţilor împotriva oricăror acte de natură să aducă atingere independenţei, imparţialităţii şi reputaţiei profesionale a acestora.
Prin cererea din data de 26 februarie 2016, doamna procuror a solicitat apărarea reputaţiei sale profesionale în raport cu aspectele din viaţa personală şi activitatea profesională prezentate în mod denaturat în spaţiul public prin intermediul a două articole de presă publicate online în ziarul “Jurnal de Botoşani şi Dorohoi”.
În perioada 20 - 21 ianuarie 2016, în ziarul online menţionat, au fost publicate articolele intitulate “Botoşăneanca Mihaela Mihai, şefa DNA Suceava, denunţată la şefa Kovesi” şi ,,Ce acuzaţii i se aduc botoşănencei Mihaela Popa, prim procurorul DNA Suceava”. În cuprinsul acestora se fac afirmaţii privind viaţa personală şi de familie a doamnei procuror, dar şi referitoare la modul de instrumentare a unei cauze penale, inducându-se ideea că aceasta reprezintă o răzbunare a doamnei procuror împotriva unui inculpat cercetat în dosarul penal respectiv, inculpat care ar fi formulat un denunţ împotriva doamnei procuror.
Verificările Inspecţiei Judiciare au relevat că afirmaţiile din cuprinsul celor două articole de presă sunt nereale şi lipsite de suport probator, fiind de natură să creeze nefondat, în conştiinţa opiniei publice, impresia că procurorul Mihaela Mihai – Popa este o persoană răzbunătoare şi lipsită de imparţialitate.
Toate aspectele semnalate de către inculpatul „denunţător” au fost cercetate de DNA - Structura centrală şi de Inspecţia Judiciară, nereţinându-se săvârşirea vreunei abateri. Mai mult, aspectele prezentate în materialele de presă au făcut obiectul cererii de recuzare a doamnei procuror formulată de inculpatul „denunţător”. Cererea a fost respinsă prin ordonanţa procurorului şef al Secţiei de combatere a corupţiei din cadrul DNA - Structura centrală, întrucât aspectele reclamate nu corespund realităţii şi nu au existat motive de recuzare.
Plenul Consiliului a constatat că prin conţinutul materialelor de presă lansate în spaţiul public prin care s-a indus opiniei publice ideea că un procuror din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Suceava încalcă legea, fiind în stare de incompatibilitate şi imparţial atunci când a instrumentat dosarul menţionat, s-au depăşit limitele dreptului la informare şi s-a adus atingere reputaţiei profesionale a doamnei Mihaela Mihai-Popa, procuror în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Suceava.
Raportul Inspecţiei Judiciare poate fi vizualizat pe site-ul: www.inspectiajudiciara.ro
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii