Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:39 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Aviz favorabil pentru reinvestiri in functii de conducere la Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie

ro

25 Feb, 2010 18:15 1035 Marime text

25 februarie 2010

Aviz favorabil pentru reînvestiri în funcţii de conducere la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie

Azi, 25 februarie 2010, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât cu unanimitate de voturi avizarea favorabilă a propunerii de reînvestire a doamnei Gabriela Scutea în funcţia de adjunct al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. 
Doamna procuror Gabriela Scutea a deţinut anterior funcţia de adjunct al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, fiind numită în această funcţie pentru perioada  14 februarie 2007 – 14 februarie 2010. Din data de 14 februarie 2010 şi până în prezent, doamna procuror a fost delegată în funcţia de adjunct al procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
De asemenea, tot azi, Secţia pentru procurori a Superior al Magistraturii a avizat cu unanimitate de voturi propunerea de reînvestire a domnului Codruţ Olaru în funcţia de procuror şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism.
Domnul procuror Codruţ Olaru a deţinut anterior funcţia de procuror şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, fiind numit în această funcţie pentru perioada 12 ianuarie 2007 – 12 ianuarie 2010. Din data de 12 ianuarie 2010 şi până în prezent, domnul procuror a fost delegat în funcţia de procuror şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism.
Potrivit legii, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, prim-adjunctul şi adjunctul acestuia, procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, adjuncţii acestuia, procurorii şefi de secţie ai acestor parchete, precum şi procurorul şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism şi adjuncţii acestora sunt numiţi de Preşedintele României, la propunerea ministrului justiţiei, cu avizul Consiliului Superior al Magistraturii, dintre procurorii care au o vechime minimă de 10 ani în funcţia de judecător sau procuror, pe o perioadă de 3 ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată.

BIROUL DE INFORMARE PUBLICĂ ŞI RELAŢII CU MASS MEDIA

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii