Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:21 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Alocuţiunea Preşedintelui CSM, domnul judecator Horaţius Dumbravă cu prilejul repartizării judecătorilor ce au absolvit examenul de capacitate finalizat în luna decembrie 2010

ro

10 Jan, 2011 23:29 1019 Marime text
În primul rând vă adresez felicitări: aţi absolvit examenul de capacitate, cel mai greu examen din viaţa unui magistrat. De aceea, sunt convins că sunteţi foarte bine pregătiţi. Dincolo de convingerea mea, urmează să demonstraţi acest lucru în activitatea zilnică, soluţionând cauzele cu care vor fi sesizate instanţele din care veţi alege azi să faceţi parte.

Pornim la drum, oarecum, împreună: avem un Consiliu Superior al Magistraturii care de vineri şi-a început activitatea într-o nouă componenţă, iar dvs sunteţi o nouă generaţie de judecători care veţi deveni inamovibili odată cu numirea în funcţie pe care o va face Preşedintele României. Este un drum greu: noi avem decizii de luat în privinţa carierei dvs. şi a modului de funcţionare a instanţelor pentru a proteja justiţia de orice formă de presiune. Dvs. aveţi de dat hotărâri pentru a rezolva într-un termen adecvat problemele cetăţenilor care apelează la instanţe ca la ultimul bastion al dreptăţii şi apărării drepturilor lor.

73 de judecători şi 95 de procurori au absolvit examenul de capacitate finalizat în luna decembrie 2010. Urmează ca în câteva zile să deveniţi magistraţi care se bucură de inamovibilitate, respectiv stabilitate. Vă urez să vă exercitaţi cu demnitate şi responsabilitate nobila funcţie pe care o deţineţi. Succes!

10 ian. 2011

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii