Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:18 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Precizari privind acuzatiile aduse CJC de domnul Claudiu Iorga PALAZ

ro

09 Nov, 2010 16:53 1390 Marime text

Comunicat de presă
09 noiembrie 2010

 Consiliul Judeţean Constanţa a luat la cunoştinţă cu stupoare de declaraţiile domnului Claudiu Iorga PALAZ privind nemulţumirile unor categorii sociale defavorizate îndreptăţite legal să beneficieze de ajutoare alimentare prin programul PEAD 2010.
 Conform materialelor apărute în mass-media locală, domnul Claudiu Iorga PALAZ consideră că angajaţii Consiliului Judeţean Constanţa sunt vinovaţi de nemulţumirile beneficiarilor programului PEAD şi solicită preşedintelui Nicuşor Daniel CONSTANTINESCU să aplice prevederile articolului 5 din HG600/2009.
 Având în vedere agresivitatea declaraţiilor şi tenta de manipulare a opiniei publice, Biroul de presă al Consiliului Judeţean Constanţa precizează următoarele:
· Funcţionarii Consiliului Judeţean Constanţa şi-au îndeplinit toate sarcinile prevăzute de cele 13 aliniate din articolul  5 al Anexei HG600/2009.
· În conformitate cu prevederile articolului 5 litera f din Anexa HG600/2009, distribuirea produselor alimentare către persoanele defavorizate se face de către primării.
· Comparativ cu anul trecut, capacitatea primăriilor de a asigura mai multe puncte de distribuire a fost diminuată ca urmare a reducerilor de personal dictate de OUG63/2010.
· Nerăbdarea beneficiarilor programului PEAD (comparativ cu anul 2009) este generată printre altele şi de deterioarea nivelului de trai după momentul majorării TVA-ului şi adoptării de către guvern a setului de măsuri de austeritate.
· Dezavuăm categoric modul de îndeplinire a singurei atribuţii trasată de OG600 Instituţiei Prefectului (art.2 litera b, ...sprijină activitatea de distribuire a produselor alimentare către persoanele defavorizate), atâta vreme cât sprijinul se rezumă la declaraţii menite să atragă oprobiul public asupra angajaţilor din administraţiile locale.

 Totodată, ne folosim de acest prilej pentru a transmite public Instituţiei Prefectului judeţului Constanţa următoarele întrebări:
· Având în vedere că pachetul de măsuri anticriză adoptat de Guvern a obligat administraţiile locale să îşi reducă personalul, vă solicităm să ne informaţi daca această măsură s-a luat şi la nivelul instituţiei dumneavoastră, eventual care a fost procentajul de reducere a schemei de personal.
· Având în vedere raportul Curţii de Conturi privind salarizarea angajaţilor din cadrul CJC, vă rugăm să ne comunicaţi care a fost ultima lună în care angajaţii Prefecturii Constanţa au beneficiat de sporul de dispozitiv în conformitate cu Ordinul MAI nr. 496/2003 (sau alt ordin ulterior).
· Având în vedere acelaşi raport al Curţii de Conturi, vă rugăm să ne comunicaţi care a fost ultima lună în care angajaţii Prefecturii Constanţa au beneficiat de norma de hrană în conformitate cu Ordinul MAI nr. S440/2003 completat (sau alt ordin ulterior).

 În încheiere, dorim să precizăm că în ultimele 5 luni angajaţii Consiliului Judeţean Constanţa au participat la campania de ajutorare familiilor afectate de inundaţii (strângere de bunuri, sortare, încărcare, transport, în total 16 TIR-uri în 30 de zile), au distribuit rechizitele şcolare în unităţile de învăţământ din zona rurală, au distribuit bursele de merit din programul CJC destinat elevilor din zona rurală, au derulat operaţiunile necesare aplicării programului PEAD, îndeplinindu-şi în acelaşi timp şi alte sarcini de serviciu, în condiţiile în care schema de personal a fost redusă, sporurile salariale au fost eliminate iar salariile reduse cu 25%.
____________________
Cristian Moldovanu
Purtător de cuvânt

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii