Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:45 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Conferinta de presa CJC, astazi 23 septembrie 2010

ro

23 Sep, 2010 23:50 1264 Marime text

Comunicat de presă

23.09.2010

Cetăţeanul Palaz, prefect al Guvernului Boc V în Judeţul Constanţa, a lansat în cursul zilei de ieri o nouă minciună gogonată, cum că el a anulat Dispoziţia Preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa privind numirea şefilor de secţii la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa!

Orcine poate citi în Legea 340/2004 republicată, art. 19, al.1, lit.e, invocată chiar de acesta că "Prefectul verifică legalitatea actelor administrative ale Consiliului Judeţean, ale Consiliului Local sau ale Primarului".

Evident că Dispoziţia nr. 806/2010, fiind un act aministrativ emis de Preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, nu se încadrează în temeiul invocat, Preşedintele Consiliului Judeşean nefăcând parte din cele 3 ( trei ) autorităţi locale precizate expres în chiar textul LEGII !

Minciuna este demascată şi de articolul 115 din Legea 215/2001 a administraţiei publice locale, republicată, a administraţiei publice locale, art.1 care precizează că Dispoziţiile Preşedintelui Consiliului Judeţean nu se comunică Prefectului, iar în alineatul 7 al aceluiaşi articol se stipulează obligatoriu faptul că numai "Dispoziţiile Primarilor, Hotărârile Consiliilor Locale şi Hotărârile Consiliului Judeţean sunt supuse controlului de legalitate al Prefectului".

Aşa-zisul atac în Contecios al Prefectului Palaz este evident un nou abuz în serviciu, care aşa cum v-am demonstrat nu produce nici un efect legal, doar panică şi deziluzii în rândul cetăţenilor Judeţului Constanţa, abuz în serviciu pentru care am depus deja o nouă plângere penală.

Dacă acest prefect vremelnic ar fi citit acelaşi art.19 litera b din legea 340 ar fi descoperit că "este obligat să dispună măsuri necesare pentru realizarea în judeţ a obiectivelor din Programul de Guvernare" iar conform literei a) "e obligat să asigure aplicarea şi respectarea Constituţiei şi a legilor şi hotărârilor de Guvern", nu să procedeze INVERS, încălcând Constituţia şi voinţa Guvernului de descentralizare în domeniul sănătăţii!

Conform Constituţiei, statul garantează asigurarea sistemului de sănătate tututror cetăţenilor români; în fapt, actele abuzive ale Prefectului Claudiu PALAZ şi modul în care "aplică" respectarea acestui deziderat în judeţul Constanţa împiedică îmbunătăţirea condiţiilor de asistenţă de sănătate, acţionând contrar voinţei declarate a guvernului care l-a numit.

Cunoscând starea de nemulţumire a cetăţenilor judeţului vis-à-vis de slaba calitate a actului medical în Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, precum şi lipsa banilor, inclusiv pentru medicamentele necesare bolnavilor, ne aşteptam ca Prefectul să obţină banii de la Guvernul României pentru această unitate spitalicească, nu să blocheze ilegal descentralizarea şi îmbunătăţirea calităţii serviciilor medicale ale Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa !

Îi asigur încă o dată pe cetăţenii judeţului Constanţa că nu voi avea nici o ezitare şi că voi face împreună cu echipa mea tot ce este omeneşte şi profesional posibil pentru ridicarea calităţii actului medical din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, cu toată opoziţia celor ce îşi pierd privilegiile şi avantajele materiale avute în dispreţul sănătăţii cetăţenilor !

Nicuşor Daniel CONSTANTINESCU

Preşedinte

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii