Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:36 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Conducerea Consiliului Judeţean Constanța a verificat stadiul proiectului „Restaurare, Consolidare, Protecție, Conservare și Punerea în Valoare a Sitului Arheologic Cetatea Capidava”

ro

07 Oct, 2016 13:11 2207 Marime text
Conducerea Consiliului Judetean Constanța a verificat stadiul proiectului “Restaurare, Consolidare, Protecție, Conservare și Punerea în Valoare a Sitului Arheologic Cetatea Capidava”, Cod SMIS 31212.

În urma acestor verificari, s-a constatat faptul că acest proiect a fost avizat de reprezentanții Ministerului Culturii, atât în faza de studiu de fezabilitate, cât și în cea de proiect tehnic. Mai mult, avizele prin care s-a aprobat proiectul tehnic  au fost redactate și transmise spre dezbatere în comisiile de specialitate ale Ministerul Culturii chiar de reprezentanții acestui minister. Potrivit documentelor, in cadrul acestor comisii de specialitate, Consiliul Județean Constanța nu a avut nici un reprezentant. În urma dezbaterilor, Ministerul Culturii a avizat pozitiv proiectul de restaurare al Cetății Capidava. Ulterior, Ministerul Dezvoltarii Regionale a aprobat spre finantare acest proiect, prin programul Operational Regional 2007- 2013, axa prioritara 5, domeniul major de investitie 5.1, iar CJ Constanta a atribuit prin licitatie publica executarea lucrărilor. În toate etapele de execuție proiectul “Restaurare, Consolidare, Protecție, Conservare și Punerea în Valoare a Sitului Arheologic Cetatea Capidava” a fost verificat de reprezentanții Ministerului Culturii, iar dirigintele de șantier a semnat conformitatea  execuției din punct de vedere cantitativ și calitativ.

Lucrările de restaurare au fost sistate ca urmare a unei anchete penale derulate împotriva constructorului  suspectat de evaziune fiscala.
Pentru a finaliza proiectul până la data limită impusă de procedurile europene, Consiliul Judetean Constanța a demarat procedurile de obținere a  documentatiei tehnico-economica prin care se stabileste ce lucrari mai sunt de executat. Avizul a fost  obținut, iar in prezent  se vor demara procedurile in vederea atribuirii unui nou contract de executie a lucrărilor de restaurare.
Conducerea Consiliului Judetean Constanta solicita in mod oficial Ministerului Culturii un raport tehnic privind concluziile echipei de specialiști care s-a deplasat la locatie, precum si specificatiile tehnice care nu s-au respectat in cadrul procesului de executare a lucrarilor conform proiectului.

La nivelul Consiliului Judetean Constanta se va face o analiza a lucarilor efectuate in cadrul proiectului, iar daca se vor constata nereguli cei vinovati vor fi sanctionati conform legislatiei in vigoare.
Atasat anexam avizele favorabile privind demararea lucrarilor de restaurare a cetății Capidava.
 
Biroul de Presă
 
 
 
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii