Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:40 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat DGASPC - Luni, 10 Octombrie 2011

ro

10 Oct, 2011 17:14 1345 Marime text

Consiliul Judeţean Constanţa şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Constanţa în parteneriat cu „Fundaţia pentru o viaţă mai bună" organizează în data de 11.10.2011, începând cu ora 11, o conferinţă de presă prilejuită de implementarea Proiectului „Viaţă independentă pentru 5 tineri cu dizabilităţi".

Evenimentul va avea loc la sediul Consiliului Judeţean Constanta, la camera 257.

În cadrul acestui proiect, 5 tineri cu dizabilităţi care beneficiază de masură de protecţie în Complexele de locuinţe protejate sau Centrul Pilot Techirghiol (aflate în subordinea D.G.A.S.P.C. Constanţa) sunt susţinuţi să-și dobândească și să-și dezvolte deprinderile necesare unui trai independent și în obţinerea unui loc de muncă.

Durata de implementare a proiectului este de 3 ani, iar obiectivele sunt următoarele:

1. Până la sfârșitul perioadei de implementare, cei 5 tineri cu dizabilităţi vor locui prin mijloace proprii în locuinţe ce vor fi închiriate, vor avea un loc de muncă plătit și vor fi independenţi din punct de vedere financiar

2. La sfârșitul proiectului, 16 membri ai personalului DGASPC Constanţa vor dobândi competenţele necesare pentru a sprijini tinerii cu dizabilităţi din locuinţele protejate în domeniile vieţii independente și angajării

3. Pe parcursul proiectului, modelul de bună practică pe care acesta a fost structurat, va fi promovat prin workshopuri, seminarii și materiale publicitare.

Sunt invitaţi să participe reprezentanţi ai autorităţilor publice locale şi Excelenţa Sa JOHN MORAHAN, ambasador al Republicii Irlanda în România.

Ofiţer de presă,

Roxana Onea

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii