Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:47 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

INVESTIGATIE PE PIATA SERVICIILOR EFECTUATE DE EXPERTI SI CONTABILI AUTORIZATI-05.03.2009

ro

05 Mar, 2009 18:52 881 Marime text

 CONSILIUL CONCURENTEI A DECLANSAT O INVESTIGATIE PE PIATA SERVICIILOR EFECTUATE DE EXPERTI SI CONTABILI AUTORIZATI

Consiliul Concurentei a declansat o investigatie din oficiu privind o posibila incalcare a art.5 alin.(1) din Legea concurentei nr.21/1996 republicata, si a art.81 din Tratatul  de Instituire a Comunitaţii Europene pe piata serviciilor prestate de expertii contabili, contabilii autorizati si societatile de profil din Romania.
„Deciziile asociatiilor de agenti economici care vizeaza fixarea preturilor sau tarifelor sunt interzise de Legea concurentei, iar o astfel de practica poate afecta comertul pe piata comunitara daca ea este este aplicabila la nivel national. Astfel, Consiliul Concurentei va analiza cazul atat din perspectiva legislatiei nationale, cat si din cea a articolului 81 din Tratat” a declarat domnul Gheorghe Oprescu, presedintele Consiliului Concurentei.
In cadrul acestei investigatii, inspectorii Consiliului Concurentei au efectuat o serie de inspectii inopinate simultane la sediul Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din Romania, precum si la unele dintre filialele acestuia. Documentele si declaratiile ridicate in cadrul acestor inspectii se afla in analiza autoritatii de concurenta, in cadrul procedurii specifice de investigatie.
 Inspectia inopinata este un instrument folosit de Consiliul Concurentei in cadrul investigatiilor declansate.
Mentionam ca, inca din anul 2004, autoritatea romana de concurenta a adoptat o politica de clementa, conform careia autoritatea nationala de concurenta poate acorda imunitate la amenda sau reduceri substantiale ale amenzilor pentru agentii economici care furnizeaza informatii/documente relevante pentru depistarea si sanctionarea cartelurilor in care sunt implicati.

05  Martie  2009
Biroul de Presa Tel: 021.405.44.29 ; fax: 021.405.44.02; E-mail: presa@consiliulconcurentei.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii