Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:02 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consiliul Concurentei investigheaza piata serviciilor de furnizare a apei minerale terapeutice

ro

25 May, 2009 18:44 831 Marime text

CONSILIUL CONCURENŢEI INVESTIGHEAZĂ PIAŢA SERVICIILOR DE FURNIZARE A APEI MINERALE TERAPEUTICE

Consiliul Concurenţei a declanşat, în urma unei plângeri, o investigaţie pe piaţa serviciilor de furnizare a apei minerale terapeutice în Băile Olăneşti, având ca obiect un posibil abuz de poziţie dominantă săvărşit de către S.C. Olăneşti Riviera S.A.

 „Legea concurenţei interzice încercarea unui agent economic de a exploata într-o manieră abuzivă deţinerea unei poziţii dominante pe piaţa românească, situaţie care ar putea avea consecinţe negative asupra activităţilor economice în acel domeniu, dar mai ales ar putea afecta consumatorii. În cazul de faţă, Consiliul Concurenţei analizează dacă refuzul S.C. Olăneşti Riviera S.A. de a acorda acces la resursele de ape minerale terapeutice în Băile Olăneşti ar putea constitui un comportament abuziv al unei firme aflate în poziţie dominantă, dar o decizie finală poate fi luată doar după parcurgerea  etapelor prevăzute de procedura de investigaţie”, a declarat domnul Bogdan Chiriţoiu, Preşedintele Consiliului Concurenţei.

Folosirea în mod abuziv a unei poziţii dominante deţinute de către unul sau mai mulţi agenţi economici pe piaţa românească ori pe o parte substanţială a acesteia, prin recurgerea la fapte anticoncurenţiale, care au ca obiect sau pot avea ca efect afectarea activităţii economice ori prejudicierea consumatorilor, constituie contravenţie conform prevederilor Legii concurenţei nr. 21/1996 şi se sancţionează cu amendă de până la 10% din cifra de afaceri totală realizată de contravenient în anul financiar anterior sancţionării.

25 Mai 2009
Biroul de Presa
Tel: 021.405.44.29;  0372.129.710; E-mail: presa@consiliulconcurentei.ro.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii