Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:56 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Consiliul Concurentei analizeaza piata energiei electrice

ro

20 Jan, 2010 19:08 1927 Marime text

Consiliul Concurenţei analizează piaţa energiei electrice

Consiliul Concurenţei a declanşat din proprie iniţiativă o investigaţie utilă pentru cunoaşterea pieţei energiei electrice.

“Având în vedere importanţa deosebită a pieţei energiei electrice  pentru consumatorii români şi pentru economia naţională, demersul nostru are ca obiective principale analizarea aprofundată a modului în care funcţionează mecanismele concurenţiale în acest sector, identificarea şi corectarea eventualelor disfuncţionalităţi de natură anticoncurenţială, precum şi stimularea transparenţei pe aceasta piaţă prin informarea opiniei publice în legatură cu concluziile raportului de investigaţie” a declarat domnul Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei.

Reamintim faptul ca, în calitate de autoritate administrativă autonomă, Consiliul Concurenţei nu are doar un rol corectiv, ci şi unul preventiv, prin monitorizarea pieţelor, respectiv supravegherea comportamentului actorilor pe aceste pieţe şi a metodelor folosite de aceştia, având ca scop final protecţia intereselor consumatorilor.

Investigaţiile utile pentru cunoaşterea pieţei reprezintă radiografii complexe ale sectoarelor analizate. Aceste instrumente sunt esenţiale în activitatea oricărei autorităţi de concurenţă, scopul acestor studii sectoriale fiind obţinerea de informaţii privind modul de funcţionare a unei anumite pieţe precum şi identificarea măsurilor potrivite pentru a rezolva problemele de concurenţă din domeniul analizat.

Consiliul Concurenţei invită toti actorii implicaţi pe această piaţă la o comunicare activă şi deschisă în ceea ce priveşte problemele de natură concurenţială cu care aceştia se confruntă. În acest sens, persoanele interesate pot trimite observaţii şi puncte de vedere prin poştă, la adresa Consiliul Concurenţei – Direcţia Industrie şi Energie, Piaţa Presei Libere nr. 1, Corp D1, Sector 1, Bucureşti, Cod postal 013701, sau prin e-mail, la adresa industrie@consiliulconcurentei.ro. Precizăm că aceste informaţii vor fi tratate drept confidenţiale; de asemenea acestea vor fi analizate şi, în măsura în care se dovedesc utile studiului de piaţă, vor fi preluate în raportul ce va fi întocmit ulterior.

20 Ianuarie 2010

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii