Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:53 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comisia Europeana a stabilit nivelul ratei de recuperare si actualizare al ajutoarelor de stat

ro

22 Jan, 2010 16:46 2223 Marime text

Comisia Europeană a stabilit nivelul ratei de recuperare şi actualizare al ajutoarelor de stat pentru România

Comisia Europeană a stabilit că, începând cu data de 1 ianuarie 2010, rata de bază pentru determinarea ratei de referinţă, a ratei de scont şi a ratei de recuperare a ajutoarelor de stat în România, este de 9,92%. 

Aceste rate sunt utilizate pentru a calcula valoarea unui ajutor de stat, pentru a actualiza ajutoarele de stat acordate în mai multe tranşe, respectiv pentru determinarea dobânzii aplicabile în cazul recuperării unui ajutor de stat incompatibil.

Astfel, rata de scont, precum şi rata dobânzii aplicabilă în cazul recuperării ajutoarelor de stat sunt calculate în funcţie de rata de bază la care se adaugă 100 de puncte procentuale, ajungându-se, astfel, la un nivel de 10,92%.

În ceea ce priveste rata de referinţă, determinarea acesteia se face în functie de rating-ul societăţii şi de garanţiile oferite de aceasta. Astfel, la rata de bază (stabilită de Comisia Europeană) se adaugă anumite marje prevăzute în Comunicarea Comisiei privind revizuirea metodei de stabilire a ratelor de referintă si de scont[1]. Rata de bază va fi actualizată anual.

Istoricul ratelor de recuperare şi actualizare al ajutoarelor de stat pentru România poate fi găsit la adresa: http://www.renascc.eu/?pag=135.

22 Ianuarie  2010

[1] publicată în Jurnalul Oficial al UE nr. C/14/19.01.2008.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii