Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:33 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPC Romania, Animal Planet & Gradina Zoologica Bucuresti introduc Digital Zoo in Romania

ro

24 Sep, 2009 20:07 6673 Marime text

09sm5404.jpgBucureşti, 24 septembrie 2009 - UPC România, Animal Planet şi Grădina Zoologică Bucureşti lansează în premieră absolută pentru România proiectul Digital Zoo, un concept educaţional inovativ prin care cei trei parteneri încearcă să aducă ştiinţa mai aproape de public, prin intermediul celui mai la îndemână mediu: Internetul.

Acest proiect extrem de interesant aduce o nouă perspectivă asupra utilizării internetului, dovedindu-se mai mult decât o sursă de divertisment, fiind şi un instrument excelent de educare a publicului.

Distractiv şi, în acelaşi timp, educativ, Digital Zoo se adresează tuturor, în special copiilor şi iubitorilor de animale, introducând un nou concept educaţional care îmbină două aspecte esenţiale: pe de o parte componenta educaţională specifică oricărei vizite la Zoo şi accesul facil la informaţie şi entertainment de calitate, componenta specifică internetului.

Din data de 24 septembrie 2009, iubitorii de animale de toate vârstele vor putea să-şi urmărească animalele preferate în timp real pe Internet. Folosind un singur click http://digitalzoo.kappa.ro animăluţele de la Zoo vor putea fi urmărite live chiar de acasă sau de oriunde ai acces la Internet.

Digital Zoo are şi o componentă informaţională consistentă, oferind date interesante precum: povestea fiecărui animal, caracteristicile speciei din care provine, precum şi multe alte informaţii inedite.

Proiectul educaţional Digital Zoo a fost realizat cu sprijinul Primăriei Capitalei, al Grădinii Zoologice Bucureşti şi al Animal Planet.

Iniţiatorul proiectului, UPC România a cultivat de-a lungul timpului o adevărată tradiţie în ceea ce priveşte iniţiativele de educare a publicului, atât în România cât şi la nivel internaţional.

Digital ZOO continuă platforma educaţională a UPC în România, care include recent lansatele programe de televiziune educaţionale: Da Vinci Learning şi JimJam (dedicat copiilor), dar şi proiectul Internet Safety, care are rolul de a educa copiii cu privire la siguranţa pe Internet şi care constituie un instrument util şi prietenos prin care aceştia şi părinţii lor pot învăţa lucruri importante pe această temă.

09sm2841.jpgInformaţii suplimentare despre UPC

UPC România. UPC România este una dintre cele mai mari companii de comunicaţii prin cablu din ţara noastră. Reţelele UPC România deservesc, în acest moment, aproximativ 1.250.000 de clienţi în 200 oraşe. Potrivit viziunii companiei, această lume fascinantă în care trăim, dar deseori complexă, trebuie să fie accesibilă tuturor. Cei 15.000 de angajaţi UPC din Europa dau viaţă viziunii companiei prin simplitatea şi căldura umană care se regăsesc în fiecare din acţiunile lor. UPC România este afiliată la Liberty Global, Inc. (www.upc.ro)

Liberty Global, Inc. este liderul industriei mondiale de comunicaţii prin cablu oferind servicii avansate de video, voce şi internet în bandă largă, pentru a-şi conecta clienţii la lumea informaţiei, a comunicării şi a divertismentului. La data de 30 iunie 2009, LGI oferă servicii de înaltă calitate, către aproximativ 17 milioane de clienţi din 14 ţări, în principal în Europa, Japonia, Chile şi Australia. Liberty Global, Inc. deţine acţiuni în companii de distribuţie de programe şi conţinut media, cum este Chellomedia în Europa. (www.lgi.com).

Informaţii suplimentare despre Animal Planet

Animal Planet este unicul brand din lume care oferă telespectatorilor conţinut captivant, plin de emoţie şi pasiune, dedicat animalelor - de la specii sălbatice până la animale de companie. Animal Planet stabileşte o legătură între oameni şi animale, prin programe bogate, profunde, oferind iubitorilor de animale acces la informaţii şi divertisment prin intermediul mai multor platforme, între care: televiziune, online (accesând discoverytv.com) şi produse comerciale. Găsim aici natură în stare pură, prezentatori originali, momente irepetabile din viaţa animalelor sălbatice şi a oamenilor apropiaţi de ele; iniţiative şi instituţii care îşi propun să protejeze natura; şi medicină veterinară la cel mai înalt nivel. La fel ca şi animalele - Animal Planet este o experienţă fascinantă, instinctuală, neaşteptată şi despre care merită să se vorbească. În lumea contemporană a tehnologiilor performante şi a stresului permanent, Animal Planet oferă divertisment captivant în stare pură, prin programe care sondează instinctele primare ce ne impulsionează pe toţi. Aici găsim poveşti fascinante ce rezonează cu condiţia umană, transmiţând emoţii puternice telespectatorilor.

Programele Animal Planet sunt difuzate 24 de ore pe zi, incluzând docu-telenovele, programe despre supravieţuirea celor mai bine adaptate specii, divertisment cu animale de companie şi istorie a naturii. Câteva dintre cele mai de succes programe sunt: Regatul Panda, Insula Urangutanilor, Moşia mangustelor, Animale de la A la Z.

Animal Planet este disponibil în peste 315 milioane locuinţe din întreaga lume. Lansat pentru prima dată în afara graniţelor SUA în 1997, în Europa, Animal Planet este o companie cu capital mixt înfiinţată de Discovery Communications şi BBC Worldwide în toate regiunile internaţionale, excepţie făcând Marea Britanie şi Italia. Postul este disponibil în România din anul 1998.

09sm2106.jpgInformaţii suplimentare despre Grădina Zoologică Bucureşti

Grădina Zoologică Bucureşti a fost înfiinţată în anul 1955, însă nu sub forma actuală, ci a unui mic "colţ zoologic". Până în anul 1959, efectivele de animale s-au concentrat progesiv în colţul zoologic Băneasa, care mai târziu a devenit Grădina Zoologică Bucureşti.

Zoo Bucureşti acoperă o suprafaţă de 5.85ha şi deţine în jur de 150 de specii şi subspecii, aparţinând atât faunei exotice, cât şi faunei autohtone.

Zoo Bucureşti te aşteaptă în fiecare zi începând de la 9.00 dimineaţa cu poveşti despre anaconde, cinteze, struţi şi tigri, oi berbere şi alte animale pe care le-ai mai văzut doar la Animal Planet. Plimbă-te pe aleea tigrilor şi opreşte-te apoi la familia leilor, ce locuieşte într-o cuşcă transparentă, nouă, care-ţi va da impresia că te afli chiar lângă ei. Urmăreşte joaca maimuţelor şi ascultă cum găinuşele de baltă vorbesc pe limba lor. Nici nu-ţi vei da seama când a trecut o zi întreagă în care vei face cunostinţă cu sute de noi prieteni.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii