Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:31 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UPC ofera DA VINCI LEARNING, un canal dedicat cunoasterii si educatiei, care emite 24h din 24h

ro

20 May, 2009 16:26 1760 Marime text

UPC oferă DA VINCI LEARNING, un canal dedicat cunoaşterii şi  educaţiei, care emite 24h din 24h

20 Mai 2009 – UPC România anunţă lansarea în oferta sa digitală a unui nou canal de televiziune, cu tematică educaţională. DA VINCI LEARNING le dă şansa spectatorilor săi să cerceteze fascinantul univers al cunoaşterii şi ştiinţei, prin intermediul unor producţii TV de cea mai bună calitate.

Pornind de la premisa ca omul cât traieşte, învaţă, programele DA VINCI LEARNING dezvăluie nenumărate aspecte ale lumii ştiinţei. Viziunea noului canal este aceea de a informa, a binedispune şi a inspira.  DA VINCI LEARNING face din educaţie o eternă aventură, plină de emoţii şi bucurii, în care telespectatorul este încurajat să gândească, nu doar să privească.

“Încă din momentul lansării noastre pe piaţa din România, ne-am propus să venim în întampinarea nevoilor clienţilor noştri prin oferte cat mai variate, cu un conţinut dedicat fiecărei categorii de vârstă. DA VINCI LEARNING este un canal educativ creat pentru întreaga familie. Programele sale îi ajută pe cei mici să descopere lumea, iar pe cei mari, să îşi aprofundeze cunoştintele despre lume. Noul canal este transmis doar prin televiziunea digitală, putând fi urmărit astfel la o calitate superioară a imaginii şi a sunetului”, declară Silvia Tomaschek, Video Product Manager, UPC România.         

Grila de programe include trei secţiuni, dedicate pe rând copiilor, familiei şi adulţilor. Cu ajutorul serialelor animate, cei mici descoperă ştiinţa, natura şi animalele. Mai mult decât atât, ei deprind primele noţiuni de matematică, fizică şi istorie a omenirii, într-un mediu sigur, non-violent. Printre programele dedicate lor se numără „A fost odată” şi „Ştiinţa pentru toţi”. Programele difuzate în timpul zilei se adresează întregii familii, oferindu-le posibilitatea de a învăţa împreună. Documentarele şi prezentarea diverselor personalităţi contribuie la dezvoltarea inteligenţei, iar ideile de experimente nemaipomenite cultivă imaginaţia. Adulţii se bucură şi ei de emisiuni dedicate, care tratează subiecte precum lumea nano, momente revoluţionare ale ştiinţei şi istoriei umanităţii sau biografii celebre, în cadrul unor emisiuni precum „Universul documentarelor” sau „Academia Nocturnă”.

„Ne-am propus să readucem în atenţia oamenilor  televiziunea educaţională, pentru că e, într-adevăr, o plăcere să cunoşti. Leonardo Da Vinci şi-a dedicat întreaga viaţă explorării Pământului şi Universului, iar noi am adoptat această filosofie. Credem că fiecare îşi doreşte să înţeleagă cum funcţionează exact lucrurile, să descopere şi să se educe. Ne adresăm întregii familii, de la cei mici la cei mari, astfel că ne programam atent emisiunile în funcţie de nevoile fiecăruia. De exemplu, cei mici pot învăţa despre matematică, despre biologie, despre fizică şi despre multe alte subiecte, într-un mod foarte distractiv şi inteligent. Datorită subiectelor incitante prezentate într-o manieră distractivă, dar pe înţelesul tuturor, părinţii îşi pot lăsa liniştiţi copiii în grija canalului DA VINCI LEARNING”, declară Ferdinand Habsburg, Managing Director DA VINCI LEARNING.

„Mă bucură foarte mult iniţiativa celor de la UPC de a se adresa şi oamenilor care văd în televiziune nu doar o modalitate de relaxare, ci şi un instrument de educare extrem de eficient. Sunt încântat, de asemenea, de faptul că DA VINCI LEARNING celebrează 2009, Anul Internaţional al Astronomiei, printr-un documentar biografic de excepţie despre Galileo Galilei, ale cărui experimente au pus bazele fizicii moderne, observaţiile sale dezvăluind noi adevăruri despre Univers. Documentarul oferit de DA VINCI LEARNING, „Lupta lui Galileo pentru ceruri” explică munca şi descoperirile geniului italian prezentând în aceeaşi măsură personalitatea şi frământările sale, cauzate de ciocnirile repetate între religie şi ştiinţa, cunoscut fiind că Galilei era un om credincios”, declară Dumitru Dorin Prunariu, Preşedintele Directoratului Agenţiei Spaţiale Române.

Premiera documentarului „Lupta lui Galileo pentru ceruri”, biografia în două părti a lui Galileo Galilei, va fi difuzată de DA VINCI LEARNING pe 24 şi respectiv 31 mai, începând cu ora 22:00.

Informaţii suplimentare despre DA VINCI LEARNING
Da Vinci Media GmbH este o companie independentă şi nu este parte a unui concern media mai mare. DVL produce şi achiziţionează programe, ghidându-se numai după criteriul calităţii conţinutului.
Compania a fost fondată de Ferdinand Habsburg în 2007. Canalul DA VINCI LEARNING este on air din septembrie 2007 în: Polonia, România, Ungaria, Turcia şi Bulgaria si va fi lansat în a doua jumătate a anului 2009 în Rusia, Ucraina,  Republica Cehă şi Slovacia.
DVL este susţinut la Berlin de redactori specializaţi în limbile în care emite şi are studiouri locale în toate ţările în care este prezent. Traducerile programelor DVL definesc noi standarde de limbă şi de calitate.

Informaţii suplimentare despre UPC 
UPC România. UPC România este una dintre cele mai mari companii de comunicaţii prin cablu din ţara noastră. Reţelele UPC România deservesc, în acest moment, aproximativ 1.250.000 de clienţi în 200 oraşe. Potrivit viziunii companiei, această lume fascinantă în care trăim, dar deseori complexă, trebuie să fie accesibilă tuturor. Cei 15.000 de angajaţi UPC din Europa dau viaţă viziunii companiei prin simplitatea şi căldura umană care se regăsesc în fiecare din acţiunile lor. UPC România  este afiliată la Liberty Global, Inc. (www.upc.ro)

Pentru mai multe detalii vă rugăm să contactaţi:

Adina Deaconu – PR Specialist, UPC România
T: + 40 31 101 8100
M: + 40 746 021 021
adina.deaconu@upc.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • ilie georgeta 31 Oct, 2013 20:33 ...IN ACEASTA SEARA PE CANAL SC LEARING DAVINCI ,MAM UITAT LA EMISIUNEA IN CARE SE VORBEA DESPRE CE?CA NU AM INTELES NIMIC ,CA, NU SUNT OM DE STIINTA CI DOAR UN OM ...DAR DIN TOT CE SA VORBIT SI SA DEMONSTRAT UN ACEASTA EMISIUNE ,CEVA TOT AM INTELES SI ANUME CA, TOT CE FACEM SI TOT CE EXISTA IN ACEASTA LUME TIMPITA , E NUMAI SI NUMAI IN CAPUL NOSTRU SI IN IMAGINATIEA NOASTRA CA ,VEZI ,DOAMNE, POSIBIL SA SE AJUNGA SI LA CONCLUZIEA CA DE FAPT NICI NU EXISTAM CI SUNTEM DOAR NISTE IMAGINI CARE FACEM CE FACEM DOAR IMAGININDUNE CA DE ALTFEL NICI NU FACEM , DOAR NE IMAGINAM CA FACEM ...DAR DACA IA-S DA ASTUIA O BATAIE BUNA SA VEZI CE IMAGINE AR VEDEA SA-L COTONOGESC BINE CA E UN MINCINOS ,SI NU STIE CE SA MAI SCOATA ,CA-SA IMPRESIONEZE LUMEA CU PROSTIILE LOR PE CARE LE AU IN CAP SA-TI SPARG CAPUL CU UN PAR SI SA VEDEM , DACA AI CE SA-MI REPROSEZI ?CA, E DOAR O IMAGINATIE PE CARE NE-AM FACUT-O AMINDOI SI SA TE BAT MEREU SI TU DOAR SA VEZI ,CA E DOAR O IMAGINATIE CA , NU TE-AM BATUT CI DOAR TI-AI IMAGINAT ASA CUM AI ZIS DE POMUL ALA CARE A CAZUT ...CA DE FAPT EL NU A CAZUT CI DOAR TI-AI IMAGINAT SUNTETI FRATILOR NEBUNI DE LEGAT ...SI EU MAI NEBUNA CA VOI CA VA ASCULT TOATE PROSTIILE VOASTRE PE CARE LE INDRUGATI...SCUZE!...DAR E FOARTE ADEVARAT...