Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:39 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

UniCredit Tiriac Bank si METRO Cash & Carry Romania lanseaza, la nivel national, primul card de credit co-branded dedicat clientilor persoane juridice

ro

22 Jun, 2010 17:16 6670 Marime text
cobranded-solo.jpgLinie de credit echivalentă cu maximum 35.000 de euro şi perioadă de graţie de 50 de zile

Program de reduceri în magazinele METRO şi în reţeaua de parteneri

Sistem de asigurare unic pe piaţa românească a cardurilor pentru bunurile achiziţionate din magazinele METRO Cash & Carry România

Produsul a fost testat, printr-un program pilot, de peste 1.000 de clienţi, din Iaşi şi Craiova

dsc_1478.jpgBucureşti, 22 iunie 2010 - METRO Cash & Carry România şi UniCredit Ţiriac Bank anunţă lansarea, la nivel naţional, a primului card de credit co - branded de pe piaţa românească, dedicat persoanelor juridice, clienţi METRO şi UniCredit Tiriac Bank.

"Cardul de credit co-branded METRO - UniCredit Ţiriac Bank este un instrument prin care ne susţinem clienţii IMM în această perioada economică dificilă, introducând astfel pe piaţa romanească primul produs de acest gen destinat companiilor", a declarat Zoltan Major, Vicepreşedinte UniCredit Ţiriac Bank responsabil de Divizia Retail. "Programul - pilot a pornit în Iaşi şi Craiova, iar în perioada următoare toate societăţile comerciale din ţară se vor putea bucura atât de avantajele financiare oferite de bancă, cât şi de ofertele speciale de la METRO în cadrul aceluiaşi produs".

dsc_1528.jpg"Principala provocare a clienţilor noştri este fluxul de capital, iar noul produs pe care îl lansăm acum împreună cu partenerul nostru UniCredit Ţiriac Bank este menit să aducă un suport concret atât prin linia de creditare, cât şi prin ofertele promoţionale aferente programului" spune Claude Sarrailh, Director Management Clienţi, METRO Cash & Carry România. "Completăm, astfel, cu un proiect de suport financiar direct, iniţiativele noastre de susţinere a clienţilor profesionişti, acum la nivelul întregii reţele METRO din ţară", adaugă Claude Sarrailh.

Prin intermediul cardului de credit METRO - UniCredit Tiriac Bank emis sub logo VISA, clienţii au avantajul de a dispune oricând de fondurile necesare, putând profita de oportunităţile care pot apărea pe neaşteptate. În plus, posesorii de card beneficiază de reduceri în magazinele METRO Cash & Carry România şi la partenerii UniCredit Ţiriac Bank, având controlul deplin asupra sumelor cheltuite.

Nivelul maxim de creditare este echivalentul în RON al sumei de 35.000 de EUR, dar nu mai mult de 30% din cifra de afaceri medie lunară a companiei, calculată pe baza ultimului bilanţ pentru un întreg an financiar.

dsc_1545.jpgCardul de credit are o valabilitate de 36 de luni, iar la scadenţă se reanalizează prelungirea valabilităţii, în funcţie de îndeplinirea condiţiilor de eligibilitate anunţate de bancă. Suma minimă de rambursat este de 10% din suma datorată băncii la sfârşitul fiecărui ciclu de tranzacţionare.

Astfel, aceştia beneficiază de un instrument util în derularea afacerii, fie că este vorba despre comerţ tradiţional sau HoReCa, prin alocarea unui plus de capital rulant şi accesul la o serie de promoţii atât pentru produse METRO, cât pentru produse ale companiilor partenere.

"Suntem mândri că putem lansa pe piaţă primul card de credit co-branded pentru companii. Amavut o cooperare foarte bună cu UniCredit Ţiriac Bank şi METRO Cash & Carry România la dezvoltarea şi testarea acestui produs, care se adresează unui segment puternic afectat de criză. CardulMETRO - UniCredit Ţiriac Bank este un instrument prin care întreprinderile mici din retail şi HoReCa pot accesa un credit ce le asigură lichiditatea, o nevoie esenţială pentru acoperirea cheltuielilor regulate. În plus, clienţii se pot bucura debeneficii suplimentare în lanţul de magazine METRO şi poate cel mai important, prin utilizarea sa la achiziţia cât mai multor produse şi servicii necesare funcţionării companiilor, acestea îşi pot controla şi gestiona mult mai bine cheltuielile lunare", declară Catalin Cretu, Director General Romania, Visa Europe.

Avantajele financiare oferite clienţilor METRO Cash & Carry România, cu acest nou tip de card sunt:

perioada de graţie de până la 50 de zile, în funcţie de data efectuării tranzacţiei, în care clientul nu plăteşte dobânda pentru tranzacţiile efectuate la comercianţi;

Dobândă cu 3% mai mică decât cea standard pentru tranzacţiile efectuate în magazinele METRO;

Dacă, până la data scadentă, clientul plăteşte integral suma utilizată, beneficiază de dobândă zero pentru toate tranzacţiile efectuate la comercianţi;

Comision zero pentru plăţile efectuate la comercianţi în România;

Valabilitate naţională şi internaţională.

Printre facilităţile pe care cardul cobranded le permite, se număra: plata facturilor la ATM-urile UniCredit Ţiriac Bank, schimbarea PIN-ului direct la ATM-urile UniCredit Ţiriac Bank, verificarea soldului şi lista ultimelor 10 tranzacţii la ATM-urile UniCredit Ţiriac Bank, înrolare gratuită la serviciul 3D Secure, pentru tranzacţii sigure pe internet, posibilitatea de a opta pentru emiterea unui număr nelimitat de carduri suplimentare, rambursarea automată a sumei utilizate din linia de credit dintr-un cont curent deschis la UniCredit Ţiriac Bank şi accesul online la informaţiile aferente contului de card prin Online B@nking.

Ca utilizatori ai acestui card, clienţii au acces la programe dezvoltate special pentru ei:

Program de reduceri la partenerii METRO Cash & Carry România şi UniCredit Ţiriac Bank

Plătind cu acest card în reţeaua partenerilor METRO, clientul beneficiază de reduceri semnificative la costurile pentru produsele şi serviciile oferite de aceştia. Lista partenerilor poate fi consultata pe www.programreduceri.ro, în magazinele METRO Cash & Carry România şi în spatiile partenerilor care intră în acest program.

Program de asigurare gratuită - pentru bunurile achiziţionate în reţeaua METRO Cash & Carry România şi plătite cu acest card, clientul METRO beneficiază de asigurare gratuită - pe timpul transportului şi două săptămâni după achiziţie - pentru accidente şi furt prin efracţie.

Detalii complete despre funcţionalităţile cardului şi partenerii programului sunt disponibile direct la specialiştii METRO Cash & Carry România sau în sucursalele UniCredit Ţiriac Bank.

Despre METRO Cash & Carry România

METRO Cash & Carry România este o parte integrantă a METRO Cash & Carry Internaţional.

METRO Cash & Carry s-a lansat oficial în România în luna octombrie a anului 1996, prin deschiderea primului centru de distribuţie din Bucureşti. Astăzi, reţeaua de magazine numără 25 de centre de distribuţie: în Bucureşti - 5 centre, în Braşov, Constanţa şi Timişoara câte 2 centre şi câte un centru în fiecare din următoarele oraşe: Cluj, Bacău, Iaşi, Craiova, Baia Mare, Galaţi, Ploieşti, Oradea, Sibiu, Suceava, Piteşti, Tg. Mureş, Arad si Deva. Informaţii suplimentare pot fi găsite la www.METRO.ro

De asemenea, începând din data de 29 aprilie 2010, METRO România a lansat un nou concept de magazin, METRO Punct, dedicat clienţilor revânzători. Mai multe informaţii pot fi accesate la www.metropunct.ro.

Despre UniCredit Ţiriac Bank

UniCredit Ţiriac Bank face parte din reţeaua UniCredit Group, cel mai mare grup bancar din Europa Centrala şi de Est. UniCredit Ţiriac Bank este un veritabil "one-stop-shop" de servicii financiare, de care beneficiază în prezent 516.000 clienţi activi, prin intermediul a 238 de sucursale. În România, grupul oferă o gama largă de produse specializate şi servicii şi prin intermediul partenerilor: UniCredit Leasing Corporation, UniCredit CA-IB Securities România, UniCredit CAIB România, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Consumer Financing (UCFin) si UniCredit Business Partner.

Despre Visa Europe

În Europa, sunt peste 390 milioane carduri Visa de debit, credit şi business. La sfârşitul anului 2009, cardurile Visa au fost utilizate pentru plăţi şi retrageri de numerar evaluate la peste 1,4 mii de miliarde EUR. 11,2% din cheltuielile din Europa au fost făcute cu un card Visa.

Visa Europe este o asociaţie de membri - o organizaţie deţinută şi condusă de cele 4.000 bănci membre din Europa - care a fost încorporată în iulie 2004. În octombrie 2007, Visa Europe a devenit independentă de noua corporaţie globală Visa Inc., cu o licenţă exclusivă, irevocabilă şi perpetuă în Europa.

Fiind o organizaţie europeană, este capabilă să răspundă rapid la cerinţele specifice pieţei bancare europene şi clienţilor - deţinători de carduri şi comercianţi, şi să împlinească obiectivul Comisiei Europene de a crea o adevărată piaţă internă de plăţi.

Visa are cea mai mare acceptare la nivel global şi Visa/Plus este una dintre cele mai mari reţele de ATM-uri din lume care furnizează numerar în monedele naţionale a peste 200 de ţări. Pentru mai multe informaţii vizitaţi www.visaeurope.com

Detalii card

Acte necesare pentru obţinerea cardului de credit pentru clienţii METRO Cash & Carry România

  • Copie a documentelor de înfiinţare a companiei:
    1. Actul constitutiv / Actul constitutiv actualizat;
    2. Certificat de înmatriculare;
    3. Certificat de înregistrare - menţiuni (numai în cazul în care nu se poate prezenta act adiţional la actul constitutiv);
  • Certificat constatator de la Registrul Comerţului (nu mai vechi de 14 zile);
  • Hotărârea AGA/Hotărârea organului statutar stabilit conform actului constitutiv şi legii în a lua hotărâri cu privire la contractarea creditului, constituirea de garanţii şi desemnarea persoanei pentru semnarea contractului de credit şi prin care să se menţioneze pe numele cui trebuie emis cardul;
  • Copii confirmate ale următoarelor documente contabile: bilanţul pe ultimul an şi ultimul semestru (dacă este cazul) cu balanţele aferente, ultima balanţă de verificare.

Cardul poate fi solicitat la orice sucursală UniCredit Ţiriac Bank sau la agenţiile băncii din incinta magazinelor METRO Cash & Carry România, unde se poate completa cererea de emitere a cardului.

Clienţii pot rambursa banii prin mai multe modalităţi: debitare directă (Direct Debit), transfer bancar prin ordin de plată, online b@nking, depunere numerar la orice sucursală UniCredit Ţiriac Bank, depunere numerar prin serviciul Non - Stop banking (BNA).

|N CAZUCardul de credit co-brand METRO

Taxe lunare

  • Card principal / Card suplimentar 5 RON/5 RON

Comisioane tranzacţii

  • Tranzacţie POS naţională 0
  • Tranzacţie POS internaţională 0
  • Retragere numerar prin reţeaua ATM proprie (inclusiv cele din reţeaua Grupului UniCredit٭) 0,2%, min. 0,1 EUR
  • Tranzacţie ATM naţională 2,5%, min. 3 EUR
  • Tranzacţie ATM internaţională 3%, min. 4 EUR
  • Retragere numerar la ghişee bancare 4%, min. 5 EUR
  • Interogare sold la ATM în reţeaua proprie 0
  • Eliberare mini-extras de cont la ATM - reţea proprie 1 RON
  • Eliberare raport lunar de activitate pe suport de hârtie (/lună) 0
  • Eliberare raport lunar de activitate - duplicat 0,35 RON
  • Blocare card 10 EUR
  • Blocare card (internaţional)** 50 EUR
  • Înlocuire card*** 20 RON
  • Re-emitere PIN 20 RON
  • Refuzuri de plată nejustificate

- în România 12 RON

- în străinătate 30 RON

  • Cerere copie după chitanţe Comisioane Visa
  • Returnarea cardului în regim de urgenţă**** 50 EUR
  • Înlocuire card în caz de urgenţă 150 EUR
  • Eliberare numerar în caz de urgenţă 100 EUR
  • Limită pe utilizare POS (/zi) 15 retrageri/12.000 RON
  • Limită de utilizare ATM (/zi) 15 retrageri/8.000 RON

Rata dobânzii

  • Rata dobânzii pentru tranzacţii efectuate în locaţiile METRO 23,83%
  • Rata dobânzii standard pentru tranzacţii efectuate în afara locaţiilor METRO 26,83%
  • Rata dobânzii pentru retragere numerar 26,83%
  • Rata dobânzii penalizatoare RON 60%
  • Rata dobânzii penalizatoare pentru depăşiri neautorizate RON 40%
  • Rata dobânzii penalizatoare pentru credit restant provenit din depăşiri neautorizate RON 40%

* Romania, Italia, Austria, Germania, Bosnia-Hertegovina, Bulgaria, Croatia, Cehia, Ungaria, Polonia, Rusia, Serbia, Slovacia, Slovenia, Turcia, Ucraina

** Cardul va fi înscris pe o listă internatională de carduri pierdute/furate

*** Card pierdut, furat, deteriorat, distrus, demagnetizat

**** Echivalentul in RON la cursul BNR din ziua platii, aplicabil dora cardurilor emise de catre UniCredit Tiriac Bank S.A. capturate in ATM-urile acesteia dispuse in afara sucursalelor / agentiilor UniCredit Tiriac Bank S.A.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii