Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:06 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„The Kids are All Right", „Potiche", „Oameni si zei" si „Soul Kitchen" 4 dintre cele mai bune filme ale anului trecut, acum pe DVD

ro

21 Mar, 2012 18:32 1431 Marime text

21 martie 2012, Bucuresti

Lungmetrajele „The Kids are All Right", „Potiche", „Oameni si zei" si „Soul Kitchen" au aparut zilele acestea pe DVD. Filmele au rulat in cinematografe anul trecut, distribuite de Independenta Film, si pot fi cumparate pe site-ul independentafilm.ro, in Librariile Carturesti, Librariile Humanitas, pe provideo.ro, cineshop.ro si in magazinele de specialitate din tara.

„The Kids Are All Right" este o comedie de Oscar cu Annette Bening, Julianne Moore si Mark Ruffalo. Doi copii, doua mame, un singur tata: o familie neconvenţionala, cu probleme neobisnuite. Nominalizat la Oscar-ul pentru cel mai bun film si pentru cea mai buna actriţa anul trecut si castigator a doua Globuri de Aur.

Nic (Annette Bening) si Jules (Julianne Moore) formeaza un cuplu si au, prin inseminare artificiala, doi copii: Joni(Mia Wasikowska) si Laser (Josh Hutcherson). Ani mai tarziu, copiii, acum adolescenţi, isi cauta „tatal biologic" si il cunosc pe Paul (Mark Ruffalo), genul de parinte care fascineaza orice adolescent. Il implica in viaţa lor, iar consecinţele sunt neasteptate pentru toti.

Regizat de Lisa Cholodenko, ea insasi parte a unui cuplu format din doua mame, in viaţa reala, lungmetrajul a primit patru nominalizari la Oscar, a castigat Globul de Aur pentru cel mai bun film de comedie si a fost revelaţia festivalului Sundance 2011 - cel mai apreciat festival internaţional de film independent.

http://www.youtube.com/watch?v=qIOPHxzyNSs

„Potiche" este o comedie iconica, cu Catherine Deneuve si Gérard Depardieu. Disperata, nevasta-trofeu coboara din vitrina si trece la carma fabricii de... umbrele.

Povestea filmului. Anii '70, Sainte-Gudule , un oras din nordul Frantei. Suzanne (Catherine Deneuve), de varsta mijlocie, traieste in umbra soţului ei, Robert Pujol (Fabrice Luchini). Barbatul isi conduce fabrica de umbrele cu o "mana de fier", comportament tiranic fata de sotie, de copii si de lucratorii din fabrica, si este un om detestat. Sechestrat in timpul unor manifestari de protest ale muncitorilor, Robert Pujol sufera un un atac de cord si, pe perioada convalescentei,Suzanne preia conducerea fabricii. In ciuda scepticismului celorlalti, se dovedeste a fi o femeie de actiune si, cu ajutorul fostului ei iubit (Gérard Depardieu) - actualul primar comunist al orasului - reuseste apalanarea conflictului si punerea fabricii pe picioare. Dar Robert Pujol revine si lucrurile se complica...

O comedie-chic emancipata de Francois Ozon, unul dintre cei mai apreciati regizori din Franta in momentul acesta si care se bucura de succes la public, „Potiche" a facut parte din selectiile oficiale ale festivalurilor internationale de film de la Venetia si Toronto si anul trecut a deschis TIFF Cluj-Napoca.

http://www.youtube.com/watch?v=B0n4N1BxIr0&list=UUXUXM03cCZ-8fJOMyQTM9PA&index=11&feature=plcp

„Oameni si zei"/„Des Hommes et des Dieux" - un film-soc, bazat pe fapte reale. Opt calugari francezi in fata terorii islamiste. Singura lor arma este credinta. O poveste luminoasa despre eroi si frica. Castigatorul Marelui Premiu la Cannes 2011, filmul a avut 11 nominalizari la Premiile César, considerate echivalentul francez al Premiilor Oscar, fiind pelicula cu cele mai multe nominalizari din 2011.

Filmul are la baza povestea calugarilor cistercieni din Tibhirine, in Algeria, din 1993, pana la rapirea lor din 1996 de catre Grupul Islamic Armat. Rapirea si uciderea celor sapte calugari francezi din Tibhirine, in 1996, a fost unul dintre punctele culminante ale violenţei si atrocitaţilor din Algeria, urmare a confruntarii dintre guvern si gruparile teroriste extremiste pentru preluarea puterii. Dispariţia calugarilor - prinsi la mijloc intre cele doua parţi - a avut un efect puternic si de lunga durata asupra guvernelor, comunitaţilor religioase si opiniei publice internaţionale. Identitatea criminalilor si circumstanţele exacte ale morţii calugarilor raman un mister. Cazul a fost tratat de Curtea de apel in 2003, iar anumite documente au fost de curind desecretizate. In lunile care urmeaza, noi informaţii ar putea, in sfarsit, sa aduca adevarul la lumina.

http://www.youtube.com/watch?v=P1y0dvo21Qo&list=UUXUXM03cCZ-8fJOMyQTM9PA&index=15&feature=plcp

„Soul Kitchen" este o comedie in regia lui Fatih Akin („Gegen die Wand"/„Head On"), care a primit Premiu special al juriului - Veneţia, 2009 si a facut parte din selectiile oficiale Berlin, 2009 si Toronto, 2009.

Povestea filmului. Tinarul proprietar de restaurant Zinos are probleme. Prietena lui, Nadine, s-a mutat in Shanghai, clienţii bodegii lui, „Soul Kitchen", ii boicoteaza noul bucatar si de cateva zile mai are si dureri de spate. Lucrurile incep sa mearga mai bine cand oamenilor pare sa le placa noul meniu al localului, dar asta nu-i alina lui Zinos inima frinta. Hotaraste sa mearga in China, sa o vada pe Nadine, lasind restaurantul in miinile fratelui sau, fostul puscarias Illias. Doua decizii dezastruoase: Illias pierde restaurantul intr-o afacere dubioasa cu un agent imobiliar, iar Nadine si-a gasit un nou iubit! Dar fraţii Zinos si Illias ar putea sa mai aiba o sansa daca inceteaza sa se mai certe si lucreaza in echipa.

http://www.youtube.com/watch?v=Qi7ohAWyAXA&feature=plcp&context=C48b12c7VDvjVQa1PpcFNulBK2AcvTs2htlHuZ2-pGmewPMwcNZ3s%3D

Independenta Film este casa de distributie care promoveaza filme independente de referinta, de nisa sau castigatoare ale unor premii internationale prestigioase, pelicule ca "Todo sobre mi madre", "Trainspotting", "Melancholia", "Amélie", "In The Mood for Love", "Vicky Cristina Barcelona", "Dogville" etc.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii