Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:36 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Specialiştii din companii deţin peste 50% din juriul Galei Societăţii Civile

ro

21 Feb, 2011 23:11 1036 Marime text
Înscrierile în competiţia Galei Societăţii Civile 2011, ediţia a IX-a se desfăşoară în perioada 21 februarie - 18 martie. Alături de secţiunile tradiţionale, organizaţiile non-profit, neguvernamentale, grupurile de iniţiativă şi persoanele fizice vor putea înscrie proiectele în alte 3 secţiuni noi: "Proiecte şi campanii de Voluntariat", "Proiecte pentru Tineret" şi "Proiecte şi campanii de CSR". Odată cu extinderea structurii competiţiei a fost extins şi juriul, anul acesta proiectele participante vor fi evaluate de către 72 de juraţi.

Reprezentanţii sectorului non-profit, neguvernamental au la dispoziţie 4 săptămâni ca să înscrie la cea de-a IX-a ediţie a Galei Societăţii Civile proiectele implementate anul trecut. Înscrierile se realizează online pe site-ul www.galasocietatiicivile.ro, iar în funcţie de domenii proiectele pot fi încadrate într-una dintre cele 16 secţiuni ale competiţiei.

După depunerea proiectelor acestea vor fi evaluate şi notate de către un juriu alcătuit din 72 de specialişti: în implementarea şi evaluarea proiectelor, cercetători, jurnalişti, lideri şi formatori de opinie, personalităţi publice care s-au remarcat de-a lungul timpului prin implicarea activă în societatea civilă din România, reprezentanţi ai sectorului privat, specialişti în marketing, comunicare, CSR, public affairs şi specialişti cu competenţe de management şi comunicare din industria de relaţii publice şi advertising. Procesul de jurizare se va desfăşura online, în două etape în perioadă 30 martie - 2 mai.

Alături de premiile pe secţiuni şi Marele Premiu, acordate an de an în cadrul festivităţii de premiere a Galei Societăţii Civile, anul acesta se vor acorda 4 premii speciale pentru: Eficienţa, Impactul, Durabilitatea şi pentru Originalitatea proiectelor non-profit.

Secţiunea Proiecte şi campanii de Voluntariat a fost introdusă în structura competiţiei ca urmare a dezvoltării abilităţilor şi strategiilor organizaţiilor sectorului de a atrage voluntari şi de a substitui lipsa resurselor materiale şi financiare necesare în proiecte. Prin introducerea acestei secţiuni în competiţia Galei Societăţii Civile este declarată susţinerea faţă de sărbătorirea anului 2011 ca Anul European al Voluntariatului.

"Extinderea structurii competiţiei de anul acesta este o consecinţă firească a dezvoltării sectorului şi a evoluţiei acestuia din punct de vedere al managementului proiectelor, dezvoltarea strategică a programelor şi diferenţa vizibilă în comunicarea acestora faţă de acum 5 ani. Este o poziţie declarată a Galei Societăţii Civile - programul dedicat în totalitate promovării sectorului non-profit, care funcţionează permanent ca un centru de resurse pentru acesta de mai bine de 9 ani: aceea de a impulsiona organizaţiile să implementeze proiecte mai eficiente şi cu impact mărit pe termen mediu şi lung, mai durabile, capabile să se autosusţină şi care se diferenţiază prin modul inovativ de implementare, prin soluţiile educaţionale sau sociale şi plus valoarea adusă comunităţilor. Pentru astfel de proiecte recunoaştem necesitatea implicării şi o încurajăm fie ca simplu voluntar, fie sub forma parteneriatului privat - asociativ, în vederea dezvoltării şi sustenabilităţii sectorului non-profit" - declară Andrei Borţun, iniţiatorul Galei Societăţii Civile, Director General Millenium People.

La ediţia anterioară a Galei Societăţii Civile au fost înscrise în competiţie 192 de proiecte, un număr record faţă de ediţiile precedente. Proiectele participante au atras fonduri în valoare de aproximativ 13 milioane de euro. Marele premiu al celei de-a VIII-a ediţii a Galei Societăţii Civile a revenit Asociaţiei Mihai Eminescu Trust pentru proiectul Satul de-sine-stătător (Wholw Village Project). Acesta a avut ca scop regenerarea şi dezvoltarea durabilă a comunităţilor rurale din Transilvania prin conservarea şi valorificarea patrimoniului cultural şi a peisajului istoric. Juriul a fost impresionat de rezultatele notabile şi cuantificabile care au dus la îndeplinirea obiectivelor proiectului precum salvarea şi restaurarea clădirilor istorice, pregătirea profesională a comunităţilor locale, sprijinirea micilor întreprinzători locali şi promovarea zonei ca destinaţie turistică în Europa. Proiectul a fost de asemenea câştigătorul premiului I la secţiunea Artă şi Cultură. Mai multe informaţii despre competiţia de anul acesta puteţi găsi pe site-ul www.galasocietatiicivile.ro.

Gală Societăţii Civile este un proiect Millenium People (ex. Millenium Communications).

Intact Media Group este partenerul media principal al acestei ediţii.

Despre Gala Societăţii Civile

După noua ani de existenţă Gală Societăţii Civile găzduieşte astăzi:

- o competiţie anuală menită să premieze proiectele sectorului neguvernamental şi să pună în valoare cele mai importante iniţiative civice;

- un târg de voluntariat online - secţiunea Bursa de Voluntariat (mai mult de 300 de voluntari disponibili în acest moment pentru a activă în proiectele sectorului non-profit) pe www.galasocietatiicivile.ro;

- campania Adopta un ONG - www.adoptaunong.ro - adresată pe rând bloggerilor, agenţiilor de publicitate şi relaţii publice şi apoi artiştilor şi trupelor din industria muzicală, care au adoptat organizaţii non-profit, ajutându-le astfel să devină mai vizibile şi să-şi facă mai cunoscute proiectele în faţa publicului larg.

- programul Comunicatori pentru Societatea Civilă - www.comunicatorii.ro- pregăteşte studenţi de la facultăţile de comunicare şi le asigură stagii de practică în ONG-uri şi instituţii culturale. Răspunde unei nevoi reciproce: aceea a studenţilor de a căpăta experienţă, reuşind în acelaşi timp să suplinească lipsă personalului specializat în relaţii publice din organizaţiile neguvernamentale şi să ofere suport personalului specializat din instituţiile culturale.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii