Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:51 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Relatia Comvex – Arcelor Mittal trebuie sa fie un parteneriat intre egali

ro

22 Oct, 2009 23:01 1032 Marime text

Comunicat de presă
Relaţia Comvex – Arcelor Mittal trebuie să fie un parteneriat între egali

Comvex S.A. consideră că relaţia comercială cu Arcelor Mittal are şanse să depăşească faza de conflict economic acut din acest an. Manifestăm în acest sens un optimism prudent.
În acelaşi timp, Comvex S.A. crede că relaţiile comerciale cu toţi partenerii săi de afaceri (inclusiv cu Grupul Arcelor Mittal) trebuie să pornească de la un principiu clar: egalitatea între părţi. Credem că abaterile de la acest principiu nu sunt justificate, indiferent de mărimea entităţii economice, de aria intereselor ei sau de conjunctura economică.
Înţelegem că preţurile sunt un element important în relaţiile noastre comerciale şi tocmai de aceea explicăm constant partenerilor de afaceri factorii şi circumstanţele care le determină evoluţia.
În ceea ce priveşte competitivitatea, aceasta înseamnă bani şi invităm pe oricine să calculeze şi să observe că ruta folosind Constanţa şi Canalul Dunăre-Marea Neagră este mai ieftină decât orice alternativa prin orice alt port. Această rută oferă Combinatului de la Galaţi avantaje financiare importante în ceea ce priveşte costul oţelului produs, permitând economii care pot fi folosite în  rezolvarea unor problemele sociale, pentru măriri salariale sau pentru evitarea şomajului tehnic.  
Preţurile practicate de Comvex S.A. în relaţiile cu clienţii au evoluat în corelaţie cu performanţa activităţilor şi costurile de producţie. În legătură cu performanţa activităţii, Comvex S.A. a reuşit să-şi îmbunătăţească permanent randamentele de operare a materiei prime, să reducă la minim pierderile de operare, asigurând siguranţă sporită în încărcarea şi descărcarea materiilor prime. În mod firesc, acestor performanţe trebuie să le corespundă un preţ corect. În acelaşi timp, costurile activităţii Comvex S.A. au urmat şi ele procesul de convergenţă cu cele din Uniunea Europeană. Creşterea salariilor şi a exigenţelor de mediu s-au regăsit în mod logic în preţurile practicate în relaţiile cu clienţii noştri. În acest context, atragem atenţia partenerilor de la Grupul Arcelor Mittal că preţurile noastre nu s-au mărit de patru ori în ultimii ani, ci doar s-au modificat în patru rânduri, ceea ce e cu totul absolut altceva şi ţine de factorii prezentaţi anterior; acelaşi fenomen s-a petrecut şi în Rotterdam, pe parcursul aceleaşi perioade de timp.
Comvex S.A. doreşte contracte pe termen lung cu partenerii săi de afaceri, dar crede că asemenea contracte sunt efecte ale unui grad ridicat de încredere între parteneri. Suntem gata să participăm la procesul de construire a unei solide încrederi reciproce cu Grupul Arcelor Mittal.

Viorel Panait
Preşedinte Director General
Comvex S.A. Constanţa

22.10.2009

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii