Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:13 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Privatizarea echipei de fotbal „Poli" Iasi a fost contestata in instanta

ro

20 May, 2009 20:58 754 Marime text

Astăzi, 20 mai 2009, publicaţia online ANTITEPARI.ro, prin intermediul directorului editor, a depus la Tribunalul Iaşi cerere de chemare în judecată a societăţii „Fotbal Club Politehnica Iaşi” SA şi a solicitat instanţei să dispună anularea hotărârii Adunării Generale a Acţionarilor (AGA) prin care s-a aprobat majorarea capitalului social de la valoarea de 1.502.500 lei, la valoarea de 3.428.520 lei.

Altfel spus, ANTITEPARI.ro a contestat în instanţă „privatizarea” societăţii prin care îşi desfăşoară activitatea echipa de fotbal Politehnica Iaşi („Poli”), considerând că modalitatea prin care „Iulius Management Center” (firmă controlată de Iulian Dascălu), „Centrul de Afaceri Internaţional” (Viorel Roman), „Complex Hotelier Unirea” (Lucian Grecu), „Dedeman” (fraţii Pavăl), „Das” (Gheorghe Avram), „Motor Motion” (Ioan Prisecaru) şi Nicolai Bogdan Cihodaru au devenit acţionari la „Fotbal Club Politehnica Iaşi” SA este ilegală.

În motivarea acţiunii, ANTITEPARI.ro susţine că Hotărârea prin care Adunarea Generală a Acţionarilor SC „Fotbal Club Politehnica Iaşi” SA a aprobat majorarea capitalului social este nulă de drept, fiind adoptată cu încălcarea dispoziţiilor imperative ale Legii nr 215/2001 a administraţiei publice locale. Aceasta întrucât Consiliul Local al Municipiului Iaşi nu a adoptat o hotărâre în plen, prin care să stabilească majorarea capitalului social şi asocierea cu alte persoane fizice şi juridice.

Lipsa unei astfel de hotărâri adoptate de Consiliul Local în acest caz este cu atât mai gravă cu cât, prin această majorare de capital social, Consiliul Local a pierdut poziţia de acţionar majoritar. Astfel, anterior majorării de capital, acţionarul majoritar a fost Consiliul Local al Municipiului Iaşi care deţinea 99,8 % din numărul total  de acţiuni, în timp ce, după efectuarea operaţiunii de majorare, Consiliul Local al Municipiului Iaşi deţine 42 % din numărul de acţiuni, restul acţiunilor fiind repartizate noilor acţionari proporţional cu aportul în numerar al acestora.

„Am solicitat în scris Primăriei Iaşi să ne prezinte temeiul legal al acestei majorări de capital social, dar nu am primit nici un răspuns. Probabil s-a folosit aceeaşi metodă ca şi în cazul «Palas», când o persoană a semnat în numele Consiliului Local, fără a fi abilitată în acest sens (printr-o Hotărâre de Consiliu Local)”, a precizat reclamantul Dan Scarlat, director editor ANTITEPARI.ro.

Acesta a adăugat că în scurt timp va sesiza Federaţia Română de Fotbal cu privire la această situaţie, dar şi în ceea ce priveşte obligaţiile restante la bugetele de
stat ascunse în anii trecuţi de societatea ieşeană, astfel încât FRF să analizeze în cunoştinţă de cauză oportunitatea acordării licenţei pentru sezonul fotbalistic 2009-
2010.

Contact:
Dan SCARLAT
Director Editor ANTITEPARI.ro

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii