Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:44 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Olandezii vor sa implementeze o noua tehnologie de evacuare a apelor uzate

ro

09 Nov, 2015 11:55 1461 Marime text
Asociatia Grupul de Dezvoltare Durabila si compania olandeza Global Wetlands intentioneaza sa implementeze in judetul Constanta o noua tehnologie de filtrare a apelor uzate. In perioada 9-13 noiembrie, managerul companiei olandeze, Tinus Vos, se va afla la Constanta unde va discuta cu reprezentanti ai autoritatilor locale dar si ai mediului de afaceri posibilitatea de a initia proiecte comune.
Noua tehnologie presupune construirea un sistem natural de purificare prin biofiltre, prin care apa uzata sa fie filtrata prin mai multe straturi, iar, in final, puritatea certificata a apei sa fie de peste 98%. Sistemul este utilizat atat in tarile din Uniunea Europeana (Olanda, Franta, Spania), dar si in tari din afara Europei, cum ar fi Brazilia sau Malaezia.
Noua tehnologie va putea veni in sprijinul autoritatilor locale care vor putea asigura constructia sistemelor de evacuare a apelor uzate in localitatile in care aceste sisteme nu sunt prevazute a se realiza in sistem centralizat. Astfel, cetatenii judetului Constanta se vor putea racorda la sistemul de canalizare intr-un timp mult mai scurt.
Reprezentantii companiei olandeze vor participa marti si la o intalnire cu studentii la Universitatea Ovidius, cu care vor discuta despre modul de angajare intr-o companie cu activitate la nivel mondial.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii