Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:44 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Noul Golf a castigat distinctia “2009 World Car of the Year”. - 10.04.2009

ro

10 Apr, 2009 21:45 726 Marime text

Noul Golf a câştigat distincţia “2009 World Car of the Year”. Un juriu internaţional format din cincizeci şi nouă de jurnalişti auto din douăzeci şi cinci de ţări din întreaga lume au ales Maşina Anului 2009. Premiul a fost decernat într-o conferinţă de presă din timpul Salonului Auto de la New York.

"Este o mare onoare pentru Volkswagen că cel mai bine vândut model la nivel global, Golf, primeşte distincţia *Maşina anului 2009 la nivel mondial*", a spus Stefan Jacoby, Preşedinte / CEO, Volkswagen America,Inc "Ne bucurăm de sosirea celei de-a şasea generaţie de Golf. Spus pur şi simplu, credem că acesta este cel mai bun Golf din toate timpurile."

Volkswagen Golf, maşina care a făcut istorie, a vândut mai mult de 26 milioane de unităţi în 120 de ţări, ceea ce îl face unul dintre cele mai vândute vehicule din toate timpurile.

Reprezentanţii Volkswagen din România sunt mândri că a şasea generaţie a celui mai bine vândut vehicul din toate timpurile a primit distincţia "Maşina anului 2009" şi sunt mulţumiţi de opiniile juriului internaţional: " Noul Golf împrumută grila şi farurile de la Scirocco iar senzaţia este că stai într-un model mult mai scump decât celelalte modele din acest segment datorită construcţiei sale solide şi a habitaclului care se ridică la standarde înalte. Clienţii au la dispoziţie nu mai puţin de şase motoare, incluzând aici versiunea de 160 de cai a motorului TSI de 1.4 litri sau propulsorul diesel common-rail TDI disponibil în mai multe versiuni de putere. Alegerea uneia dintre opţiunile disponibile la nivelul transmisiei este foarte dificilă bazându-se pe un şasiu foarte bun. Volkswagen Golf este mai rafinat decât rivalii săi, mai ales la viteze de croaziera. Zgomotele produse în timpul rulării sunt reduse la minimum, transformând noul Golf într-o maşina perfectă pe distanţe mari".

A şasea generaţie de Golf a debutat la Salonul Auto de la Paris.

Noul Golf este disponibil în România din luna noiembrie a anului trecut şi are un preţ de pornire de 13,668 de Euro cu TVA.

Gama de motorizări include patru motoare pe benzină, de la 80 CP la 160 CP.

În plus, noul Golf este disponibil cu două motoare de 2.0 litri TDI; acestea au o putere de 110 CP şi respectiv 140 CP.

O caracteristică standard: un filtru de particule diesel (DPF). Toate motoarele îndeplinesc norma EURO 5 pentru emisiile de gaze.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii