Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:55 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Miting al transportatorilor în capitală

ro

18 Dec, 2015 16:42 1723 Marime text
7000 de mijloace de transport marfă şi călători au protestat, joi, 17 decembrie, în Capitală, într-un amplu miting
Transportatorii au cerut sprijinul Guvernului pentru reducerea poliţelor RCA, eliminarea supraaccizei şi reglementarea situaţiei abonamentelor radio pentru mijloacele de transport. Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (C.O.T.A.R.) îşi exprimă mulţumirea pentru reacţia imediată a Executivului, care a demarat acţiunea de control, pentru a verifica neregulile de la firmele de asigurări.

            “Vrem să-i mulţumim vicepremerului Vasile Dîncu şi celorlalţi participanţi din partea oficialităţilor la această întrevedere. Vrem să spunem clar că acest miting nu a fost o ameninţare la adresa nimănui, ci un semnal de alarmă. Am demonstrat că putem protesta civilizat, dar tragem un semnal de alarmă, pentru că ne-a ajuns cuţitul la os. În egală măsură, transmitem Guvernului că vom aştepta rezultatele negocierilor şi punerea în practică a angajamentelor care s-au luat. Dacă aceste lucruri nu se vor concretiza, revenirea noastră în Piaţa Victoriei sau la Parlament va fi iminentă. Membrii federaţiilor şi asociaţiilor patronale şi profesionale sunt hotărâţi să organizeze un protest amplu, la nivel naţional, dacă nu se vor soluţiona, în limitele legale şi cu soluţii tehnice acceptabile, problemele expuse spre analiză factorilor decizionali” a declarat Vasile Ştefănescu, preşedinte COTAR.
Prim-vicepreședintele Autorității de Supraveghere Financiară, Cornel Coca Constantinescu, a anunțat joi, la Palatul Victoria, în urma participării la întâlnirea cu reprezentanții transportatorilor și membrii ai Executivului, că vor fi finalizate până la sfârșitul acestui an Controalele desfășurate la societățile de asigurare pentru verificarea cauzelor care au determinat scumpirea polițelor RCA.


În Piaţa Victoriei, pe străzile adiacente, pe centura Capitalei şi pe A1 au fost parcate, pe perioada desfăşurării protestului de joi, 17 decembrie, maşini din dotarea numeroşilor operatori de transport marfă şi călători care au venit către Bucureşti, cu speranţa că Executivul îi va sprijini în relaţia cu ASF, pentru a reglementa situaţia RCA. Protestatarii au atras atenţia asupra faptului că poliţa RCA a crescut cu până la 400% într-un singur an,  ajungând chiar mai mare decât costul unui autoturism. Transportatorii au solicitat sprijinul Guvernului pentru a armoniza legislaţia românească la cea europeană, în acest domeniu. Protestul nu a avut caracter politic şi nu a fost îndreptat împotriva Guvernului, ci asupra neregulilor ASF.
La acţiunea de protest au participat majoritatea organizaţiilor patronale din domeniu, indiferent de afilierea lor confederală, reprezentând federaţii şi asociaţii din transportatorile de marfă şi persoane, a transportatorilor în regim de taxi şi închiriere, a şcolilor de conducători auto, precum şi a service-urilor auto din România.
            După două ore de protest, o delegaţie a organizatorilor a fost primită de Vicepremierul Vasile Dîncu şi ministrul pentru Consultare Publică şi Dialog Civic, Violeta Alexandru cei ai Autorităţii de Supraveghere Financiară şi cei ai Uniunii Naţionale a Societăţilor de Asigurare şi Reasigurare din România (UNSAR).
            Cei prezenţi la întâlnire au decis să se reîntâlnească pe tema asigurărilor pe data de 25 ianuarie 2016, dând timp ASF să şi facă temele. La această întâlnire vor participa şi reprezentanţii Parlamentului, (având în vedere că ASF este sub autoritatea forului legislativ). Discuţiile vor viza găsirea unor soluţii la problemele semnalate de reprezentanţii asociaţiilor transportatorilor, respectiv: încheierea poliţie de asigurare RCA pe orice perioadă de timp, nu obligatoriu pe 6 sau 12 luni, potrivit legislaţiei actuale; posibilitatea suspendării plăţii poliţiei RCA în cazul în care autovehiculul este imobilizat, achitarea poliţei RCA în mod individual, pe Codul Numeric Personal al conducătorului auto, precum şi plata mai rapidă a despăgubirilor.
 
Biroul de presă COTAR.    
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii